Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık.
Ara

İngilizlerde İlginç Kompleks / Psikolojik Sorunlar

İngilizlerde İlginç Kompleks

İngiltere'de yapılan bir araştırma, genç kızların önemli bir çoğunluğunun fiziki görünümden hoşnut olmadığını ortaya koydu.
Cilt bakım ürünleri veren Dove firması tarafından yaptırılan araştırmaya göre, her 10 genç kızdan yedisi vücudunun nasıl göründüğüne dair kaygılar yüzünden birçok faaliyete katılmamayı bile göze alıyor.
Araştırma, İngiltere'de 12 yaşındaki kızların yüzde 75'inin, 16 yaşındaki kızların ise yüzde 90'ının vücutlarından hoşnut olmadığını gösterdi.

En büyük dert kilo

Araştırmacılar, İngiliz genç kızların dünyadaki yaşıtları arasında fiziki görünümleri açısından kendine güven sıralamasında en alt sırada yer aldığını belirtiyor.
Uzmanlara göre, 8-12 yaş grubundaki kız çocuklarının bile üçte biri 'keşke daha zayıf olsaydım' ya da 'daha zayıf olmalıyım' görüşünde.

İnsan içine çıkmıyorlar

Ayrıca, genç kızların yüzde 27'si saç rengini beğenmiyor, yüzde 15'i boyunun daha uzun olmasını istiyor.
Fiziki görünüm kaygısıyla 15-17 yaş grubundaki genç kızların üçte biri denize girmiyor, yüzde 25'i partilere katılmıyor, yüzde 17'si alışverişe çıkmıyor ve yüzde 18'i spor salonlarından uzak duruyor.
aktifhaber.com

Okunma Sayısı: 4701  / Yorum Sayısı: 1
 

elfbeyi 18.10.2007 08:48:45 Tarihinde yorumlamış

ben işim icabı yurt dışına zaman zaman çıktığımda o insanların bu sorununun temel nedeni kesinlikle fast food beslenmesi ve tabiki domuzlu gıdalar...saygılarımla
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...