Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

Zayıflamak için Kullanabileceğiniz Stratejiler / Psikolojik Sorunlar

Zayıflamak için Kullanabileceğiniz Stratejiler

Kilo vermenin pek çok yolu vardır. Fakat eğer 15 kilo veya fazlasını vermek istiyorsanız öncelikle mutlaka bir doktora başvurmalısınız. Diyetisyeniniz ya da doktorunuz size mantıklı bir kilo verme amacına ulaşmada yardım edebilir. Sağlığınız için belki de düşündüğünüz kadar çok kilo vermenize gerek yoktur. Bazen güzel görünme arzusu sağlıklı olan kilo miktarından daha fazlasını vermenizi gerektirebilir.

Yemek seçimleri en önemli nokta
Her hangi bir kilo verme programı size muhtemelen günde 500 ya da 1000 kalori kadar vermenizi önerecektir. Bu, şu anda aldığınız günlük kaloriye göre değişir. Yağ oranı toplam kalorinizden yüzde 30 daha az olmalıdır. Özellikle kolesterolünüz yüksek ise vücudunuzda yerleşmiş yağı atmak oldukça önemlidir. Ancak tek başına daha az yağlı yemek yetmez. Kalori miktarını azaltmadan istediğiniz sonucu elde etmeniz mümkün değildir. Eğer pasta, poğaça tarzı yiyecekler sizin favorileriniz arasında ise karbonhidrat oranını da düşürmeniz gerekecektir. Bu nedenle vücut yapınız neyi ne kadar vermeniz gerektiğini tespit etmek için bir uzman yardımıyla kilo vermeniz daha sağlıklı ve mantıklıdır.


Fiziksel Aktivitelerinizi Çoğaltın.
Fiziksel aktifliğinizin artması zayıflamada çok önemlidir. Ayrıca egzersiz yapmadan kilo verebilme ihtimaliniz oldukça düşüktür. Egzersiz yaparak kalp krizi, yüksek tansiyon, diyabet olasılıklarını da azaltmış olursunuz. Kalp rahatsızlığı riski altındaysanız ya da farklı bir kronik rahatsızlığınız varsa bir egzersiz planı yapmadan önce mutlaka doktorunuza başvurun.

Davranış ve tutumlarınızı değiştirin.
Davranış terapisi temel öğrenme biçimleri ve hayatınızdaki engelleri kaldırma bakımından önemlidir. Egzersiz ve yeme alışkanlığı gibi hayatınızdaki yerleşik alışkanlıkları değiştirirken tutumlarınızı belirleyip yine gerekli değişiklikleri yapmak temel bir faktördür. Örneğin, kendiniz için bazı zayıflama amaçları belirlemeniz doğal olup uygulanabilir olmalıdır.
?Amaçlarınız çok özel mi?
?Amaçlarınız ulaşılabilir mi?
?Amaçlarınız affedici mi?

Kendinize zaman ayırın. Stresten uzak durmaya çalışın. Sosyal aldanmalara dikkat edin. Çevrenizde sizi yemeğe yöneltecek çok fazla etken vardır. ancak bunlara çözüm alternatifleri üretebilirsiniz. Örneğin; işyerinizde kahve makinesini kullanmak yerine evden kendi sağlıklı içeceğinizi getirebilirsiniz. Ne yediğinizi not ederek kontrol altına alabilirsiniz.

Kısaca; egzersiz, sağlıklı bir diyet ve (gerekli olduğunu düşünüyorsanız) davranış ve alışkanlık değiştirmeyle istediğiniz kiloya zaman içerisinde ulaşabilirsiniz.

Orijinal Metin: http://www.lifeclinic.com/focus/nutrition/lose-weight.asp
Çeviri: Şule Can
Kaynak: www.donusumkonagi.net

Okunma Sayısı: 5583  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...