Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

NLP ile Zayıflama / Psikolojik Sorunlar

NLP ile Zayıflama

Çalıştığımız zayıflamak isteyen müşterilerimizin çoğu vücutlarını istedikleri hale getirmek için ne yapacaklarını bildiklerini söyler. Dengeli ve sağlıklı bir diyetin düzenli egzersizlerle de birleşince gerçekleştirilebileceğini anlıyorlar fakat her nasılsa bu plan yürümüyor. Genellikle gerçekten uzun bir süre takip ve devam edebiliyorlar ama sonra daha önceki zamanlardaki kilolarına dönüveriyorlar.

Bu size tanıdık geliyor mu?

Bu geri dönme örneklerini nasıl sona erdireceğinizi bilmek ister misiniz? Bizim bir günlük zayıflama seminerimiz size yardımcı olabilir:
?Aşırı yemeği tamamen bırakacaksınız
?Yemek konusunda kontrollü ve rahat hissedeceksiniz
?Egzersizlere başlamak için motive olacaksınız
?Vücudunuzla ilgili olumlu hissedecek yani vücudunuzla barışacaksınız.

Gerçek olmak için size fazlasıyla iyi görünüyor değil mi? bu makaleyi okuyun ve size NLP'nin neden ve nasıl yardımcı olduğunu anlatacağız. NLP ile yapmaya çalışılan yemekle, kendinizle ve sağlığınızla ilgili düşüncelerinizi, tutumunuzu ve inançlarınızı yeniden şekillendirmektir. Çünkü amaç diyetinizi kontrol altına almak ve düzenli olarak kilo vermenizdir. İpucu şu: Eğer diyet yapmak gerçekten işe yarasaydı hepimiz şu an olmak istediğimiz kiloda olurduk. Bilimsel araştırmalar diyet yapmaya çalışan kişilerin %90'ının başarısızlıkla karşılaştığını göstermektedir. NLP'de önemli ve ünlü bir söz vardır: ?Eğer yaptığınız şey işe yaramıyorsa başka bir şey deneyin!?

Zayıflamak isteyen kişilerle çalışmalarımız sonucunda vardığımız en önemli sonuç şu oldu: Hemen hiç kimse kendini sadece kendi isteğiyle bir alışkanlığı yok edecek kadar güçlü görmemektedir. Bu nedenle biz onların aklındakilerini yeniden programlıyoruz. İşte bu, çabaların hızla meyvesini vermeye başladığı zamandır.

NLP esas olarak ?modelleme? denilen bir süreçten yaratılmıştır. Bu süreç doğal olarak harika olan bireylerin davranışları üzerinde çalışmayı içerir. Zayıflamaya çalışan bireylere yardım etmek için yaptıklarımızdan en önemlisi doğal olarak zayıf olan kişilerin akıllarında neler olduğunu keşfedebilmelerini sağlamaktı. Eğitimler boyunca da aslında öğretmeye çalıştığımız bu- yemek ve düzenli olarak egzersizler yapmak için içsel programlanmanızı nasıl değiştireceğinizi göstermektir.

Çok Kısa Bir Zaman İçerisinde:

?Üretimsiz alışakanlıklarınızı yeniden şartlandırmada yardım ediyoruz. Eğer vücudunuz istediğiniz gibi değilse bu sizin hatanız değil. Şimdiki zihinsel programlanmanızın doğal bir sonucudur-sizin bilinçdışı programlamanız.
?Güçlü programlama tekniklerini ve bunları gelecekte de nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.
?Doğal olarak zayıf olan insanlardaki modelleme şeklini sizlerle paylaşacağız böylece bu dostça basamakları teker teker geçeceksiniz. Ve zayıf insanların sizden bir farkları bulunmadığını görünce şaşıracaksınız. Onlar sadece biraz daha etkili bir yazılımın parçasını kullanıyorlar o kadar!
?Metabolizmanıza nasıl hız kazandıracağınızı ve ?dolumunu? en iyi şekilde nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz. Metabolizmanız sabit değildir. Yeme alışkanlığınıza ve vücudunuzu nasıl kullandığınıza bağlı olarak değişebilir.
?İstediğiniz kiloyu koruyabileceksiniz. Bu basamaklar ve teknikler vücudunuzda işe yarayacaktır. Açlık durumunun ince (yani çok açık şekilde olmayan) ve ince olmayan işaretlerini öğreneceksiniz. Böylece yeme alışkanlığınız değişecek ve istediğiniz kiloya ulaşmayı sürdürebileceksiniz. (Kaynak: Dönüşüm Konağı)

Orjinal Metin: www.nlpweekly.com
Çeviri:Şule Can

Okunma Sayısı: 13388  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...