Mum dibine ışık vermez.
Ara

Türkiye'nin Ruhu İçin Savaş / Psikolojik Sorunlar

Türkiye'nin Ruhu İçin Savaş

Şe Economist dergisi, son sayısının kapağını Türkiye'deki krize ayırdı
Kapağında ?Türkiye'nin Ruhu için Savaş? manşetini kullanan dergi, başyazısının spotunda ?Türkler seçim yapmak zorunda kalırsa demokrasi, laiklikten önemlidir? görüşüne yer verdi.

Dergi, ?Türkler, Batı'nın ülkelerinin eylemlerindeki etkinliği azaldığına göre, siyasi krizlerini kendileri çözmeli. Bunu yapmanın en iyi yolu da, AKP'yi yeniden seçerek ordunun müdahalesini reddetmektir? yorumunu yaptı.

Türkiye'nin tüm dünyada kaygı yaratan siyasi krizi, prestijli Şe Economist dergisinde kapak oldu. Kapağında ?Türkiye'nin Ruhu için Savaş? manşetini kullanan dergi, başyazısının spotunda da ?Türkler seçim yapmak zorunda kalırsa demokrasi, laiklikten önemlidir? görüşüne yer verdi. Dergi, ?Türkler, Batı'nın ülkelerinin eylemlerindeki etkinliği azaldığına göre, siyasi krizlerini kendileri çözmeli. Bunu yapmanın en iyi yolu da AK Parti'yi yeniden seçerek, ordunun müdahalesini reddetmektir? yorumunu yaptı.

İngiliz Şe Economist dergisi, Türkiye'deki siyasi krizi son sayısının kapağına taşıdı. Kapağında ?Türkiye'nin Ruhu için Savaş? sözlerini kullanan dergi, Türkiye'deki gelişmeleri hem başyazısında, hem de bir analizde değerlendirdi. Başyazısının spotunda ?Türkler seçim yapmak zorunda kalırsa, demokrasi laiklikten önemlidir? görüşüne vurgu yapan dergi, dünyada Müslüman köktendinciliğinin yükselişte olduğu bir dönemde İstanbul'da yarım milyon ile 1 milyon arasında kişinin laikliği savunmak için yürümesinin kayda değer bir olay olduğunu belirtirken, ?Ancak Türkiye, zaten kayda değer bir yer? dedi.

Türkiye'nin Batı için neden önemli olduğunu anlatan dergi, Türkiye'deki son siyasi gelişmelere dikkat çektikten sonra kamuoyu yoklamalarına göre, AKP'nin yeniden büyük bir çoğunluk elde etmesi beklendiğini kaydetti.

Şe Economist, başyazısında Türk laiklerinin her zaman AKP'den kuşku duyduklarını, parti liderlerinin eşlerinin türbanlı olmasından rahatsızlık hissetiklerini, AKP gerçek renkleri gösterdiğinde bunların ?oldukça yeşil? olmasından endişelendiklerini belirtti.

BATI'NIN TÜRKİYE'DEKİ ETKİNLİğİ AZALDI

Bütün bunların ordunun 27 Nisan'daki müdahalesini haklı göstermediğini de savunan dergi, AKP hükümetinin Türkiye'nin son 50 yılının en başarılı hükümeti olduğunu öne sürdü.

AB'nin Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki görünür bir biçimde yok olduğunu, Türkiye'deki AB ile ilgili algılamalarının da AB'nin ülkedeki etkinliğinin azalttığını savunan dergi, ?Türkiye'nin AB üyeliği şansı daha parlak olsa ordu o kadar sert bir biçimde müdahale etmezdi? değerlendirmesini yaptı. Başyazısında son bölümünde şu görüşlere yer verildi:

?Türkler, Batı'nın, ülkelerinin eylemlerindeki etkinliği azaldığına göre, siyasi krizlerini kendileri çözmeli. Bunu yapmanın en iyi yolu da, AKP'yi yeniden seçerek ordunun müdahalesini reddetmektir. Laiklerin, tırmanın İslamlaşmaya ilişkin kaygıları anlaşılabilir ancak AKP'nin sicili bunu haklı çıkartmıyor ve askeri müdahale bunu önleme yolu da değildir. Türkiye'nin askerleri de, korumaya çalıştıkları devletin iyiliği için siyasetten uzak durmalı.?

Türk solu, birleşememe, uzlaşamama hastalığını çoktan tedavi etmiş olmalıydı.
Solun liderleri şunu unutmasınlar, bir gün ya koltuklarını bırakacaklar ya da biyolojik ömürleri bitecek. Onların küçük hırslarına rağmen, bu ülke ve Gazi'nin kurduğu rejim Tandoğan'daki, Çağlayan'daki ve daha başka beldelerdeki milyonlarca ?kemalist? tarafından yaşatılacak. Ama öyle, ama böyle!

04.05.2007 11:23

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...