Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Diksiyon / Psikolojik Sorunlar

Diksiyon

Diksiyon, konuşulan dilin incelenmesi ve kullanılması. Fonetik sesleri veya fonemleri inceler; diksiyon ise konuşma sanatı ve tekniği olarak fonetiği tamamlar.
Bir şiiri, bir nutku, bir piyesteki rolü söylemek, okuma tarzını belirten "diksiyon" denilen sanat, konuşma organlarının, yatkın veya çalışmayla işlek hale gelmiş olmasını gerektirir.

Diksiyonun çeşitli bölümleri vardır: heceleri belirtme, telaffuz, noktalama, ses perdesini ayarlama, inşat. Bazen ton ve tarz bakımından suniliğe kaçan, bazen günlük konuşma diline, gerçek söyleyişe yaklaşan diksiyon, edebiyat ve tiyatro anlayışıyla bağlantılı olarak gelişmiştir.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 1
 

alpayhalko01 04.10.2007 02:06:26 Tarihinde yorumlamış

selam hocam diksiyon baslikli yazinizi okudum yada kim yazmisa tesekkur ederim ama bence yarim kalmis bir yazi niyesine gelince ;Diksiyonun çeşitli bölümleri vardır su su diye siralanmis ama ornek verilmemis ... ornek vermenis mumkunmu ? yada sizinle bire bir konusma olanagi varmi.yada bu yaznin sahibi ile ... siteye uye oldum ama yinede adresim suer.eray@hotmail.com kosovaliyim
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...