Mum dibine ışık vermez.
Ara

Ruhsal Zekanızı Keşfedin / Psikolojik Sorunlar

Ruhsal Zekanızı Keşfedin

İnsanların, zihinsel zeka (IQ) ve duygusal zekanın (EQ) ardından "ruhsal zeka"sının da bulunduğu belirlendi.
İnsanların, zihinsel zeka (IQ) ve duygusal zekanın (EQ) ardından "ruhsal zeka"sının da bulunduğu belirlendi. Ruhsal zekanın, insanların başarısında zihinsel ve duygusal zekadan daha önemli bir yeri olduğu ifade edildi.
Ruhsal zeka kavramını Türkiye'de ilk defa ortaya atan Muhammed Bozdağ, hayatın hiç bir tesadüfün ve rastlantının olmayacağını, hayatın her kesintinde yaşanan en küçük olayların bile bir gerekçesinin olduğunu belirtiyor ve "O zaman bu gerekçeleri keşfedebilecek kadar hayatın arkasına, ruhsallığın derinliğine girmemiz gerekiyor. Ruhsal zeka, tam olarak bu süreçtir; köklü bilinç değişimidir; insanın öz doğasına dönüşüdür; küçük bedininin arkasında gizlenen büyük bedeniyle tanışması sürecinin ilk adımıdır" diyor.
İnsanların hayatında ruhsal zekanın çok önemli bir yeri olduğunu belirten Muhammed Bozdağ'ın, "Ruhsal Zeka" adlı kişisel gelişim kitabı kısa sürede 6. baskısını yaptı. "Hızlı ve etkin öğrenme, güzel ve etkili konuşma, başarı teknikleri, stres çözümleme ve zaman yönetimi" konularında seminerler de veren Bozdağ, daha önce de "Düşün ve Başar: Yenilgiye Mahkum Değilsizin" adlı bir kitap daha yayınlamıştı. Okuyucular tarafından çok büyük ilgi gören kitapta Bozdağ, zihinsel zeka seviyesi çok yüksek olmasına rağmen birçok insanın başarısız olduğuna dikkat çekiyor. Başarı için zihinsel zekanın, duygusal zekanın ve çok çalışmanın ötesinde bazı güçlerin olması gerektiğini ifade eden Bozdağ, bu gücü de ruhsal zeka ile açıklıyor. "Ruhsal zekanız, ruhunuzun derinliklerinden sizi yöneten evrenin yaratıcısıyla buluşmanızı, sizin sınırlı gücünüze değil,sizinle olan sınırsız güce dayanmanızı sağlar" diyen Bozdağ, ruhsal zekanın varlığını bundan 15 yıl önce fark ettiğini, geçen sürede yaptığı çalışmalarla insanların ruhsal zekalarını kullanabileceğini ve başarılar elde edebileceğini anlatıyor.
Hayatı yönlendiren gizli el
Kitabın önsözünde okuyuculara "Ruhsal zeka, başınıza gelen olayların perde ardındaki nedenleri keşfetmenizi ve kendinizi hızla değiştirmenizi sağlayacak sıra dışı yöntemler sunuyor" diye hitapeden Bozdağ, "Yaşadığım olayları sorguladım, başıma gelenleri suhsal boyut açısından analiz ettim, sonra test ettim. Bazı inceliklerin farkına vardığımda, kaderimin akışının da değiştiğini ve gizli bir elin, arzuladığım zaman, bana yol gösterdiğini gördüm. 'tesadüf' sandığım olayların son derece bilinçli şekilde planlandığını fark ettim. Aslında geleceğimiz dışımızdan değil, içimizden yönlendiriliyormuş" ifadelerini kullanıyor kitabında.

Yenisafak.com

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...