Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Başarının Doğaüstü Boyutu / Psikolojik Sorunlar

Başarının Doğaüstü Boyutu

Ruhsal Zekayı keşfetmenin en iyi oylu, onu diğer temel zeka alanlarıyla karşılaştırmaktır.

İnsana sunulan en kapsayıcı zeka, ruhsal zekadır(SQ); sonra duygusal zeka(EQ) ve ardından zihinsel zeka(IQ) gelir.

IQ ve EQ, sıra dışı olayları, ?tesadüf, şans, kaza? kavramlarıyla açıklar; kendiliğinden oluşan düzensizlikler zanneder. Ruhsal zeka, bu tür olayları, Sınırsız Bilinçle planlanan, en dikkat edilmesi gereken ilahi kararlar arasında görür.

IQ ve EQ'ya göre, yaratıkların duygusal tutumları doğaldır; ?içgüdü? denilen, genetik, hormonsal veya açıklanamaz sevk edişlere dayanır. Ruhsal zeka bunların, binlerce ruhsal ilham kanallarından olduğunu bilir; insanları, evreni sürükleyen ilham kanallarını duyabilmenin yollarına yönlendirir.

Zorluklarla yüzleştiğinizde, IQ bileğinizin ve makinenizin gücüne; EQ bunların yanı sıra, duygusal cesaretinizin ve güveninizin gücüne; SQ ise, tüm bunlarla birlikte, evreni sürekli sürükleyen Sınırsız Kudrete dayanacaktır.

Bir sorundan kurtuluş yolu aradığınızda, IQ yalnızca nesnel aklınızı çalıştırır; EQ duyguları da analize dahil eder; SQ ise Yaratıcı Kudretin gerekçesini de dikkate almanızı sağlar. IQ imkansızlıkta takılır; SQ imkansızlıkla ilgilenmez.

Mutluluk aradığınızda, IQ şimdiki nesnelerden alacağınız cisimsel zevke odaklanır; EQ coşkuyu duygusal anlam ve derinlikte arar; SQ ise, mutluluğu, evren ötesi zamanla ve meleklerle yoğurarak anlamlandırır. Mutluluk ölçekleri arasında uçurumlar oluşur.
IQ size ?Ben ne istiyorum?? şeklinde soracak; EQ, ?Biz ne istiyoruz?? diyecek; SQ ise bunların yanında, Evrenin Yaratıcısını ve ruhsal evreni dikkate alacaktır.

IQ'ya göre mutluluk, zenginliktir, şöhrettir; müzik, eğlence... gibi ?şimdiki anı dolduran? cisimsel zevklerdir. EQ'ya göre, duygusal anlamlardır; olayların zaman dışına taşan hissi boyutlarıdır. SQ'ya göre ise mutluluk, ister acılarda, isterse zevklerde, ?coşturucu aydınlığa sürekli yol alıştır.? Ruhsal zekası güçlü ruh, zenginlikte ne kadar sevinçli ise, fakirlikte de o kadar mutludur. Ona göre, yaşamak, dünya cennetinde koşmaktır; ölmek ahiret cennetine uçmaktır.

IQ ve EQ, bilincinize sonlu bir hedef koyar; hedefe vardığınızda yarış biter. SQ ise hedefe sonsuzluğu koyar. Varmayı değil, ilerlemeyi önemser. SQ'nun hedeflediği başarı, tüm yolculuğun her noktasının tam arkasındadır. Yolculuğun neresinden öteki tarafa geçerseniz geçin fark etmez. İster liseyi bitiremeden, isterse de cumhurbaşkanı olduktan sonra...

Kıyamet kopuyor olsa, IQ sizi tepkisiz bırakır; EQ korkutur; SQ elinizdeki fidanı diktirmek için son saniyelerinizi yarıştırır.
Başarırsanız, IQ'ya göre ?Ben yaptım!? dersiniz; EQ'ya göre ?Dostlarımızla yaptık!? diyeceksiniz. SQ ise size, ?Sınırsız Sahibimiz bizimle aynı şeyi istedi ve istediğimizi yarattı? dedirtecektir.

Bir şeyi sevmek istediğinizde, IQ, ?Ben nasıl sevmek isterim?? dedirtecektir. EQ, ?İnsanlar nasıl sevmemi isterler?? şeklinde soracak; SQ ise, ?Hangi sevgi evrenselliğe uygundur?? şeklinde sorduracaktır.
IQ'ya göre, gelecekte olacakları yalnızca tahmin edebilirsiniz; EQ'ya göre sezinlersiniz; SQ'ya göre güçlü sezinler veya görürsünüz. IQ'ya göre yalnızca doğa yasalarına bağlısınız; SQ ise yerçekimine meydan okumanın kapısını açar.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 4
 

baran2141 13.04.2010 10:35:22 Tarihinde yorumlamış

Ruhsal zeka kavramını yeni öğrendim, ama böyle bir zekanın olduğunu da hep düşünürdüm, uygun tanımlamalar ve zengin örnekler bizi aydınlattınız, sonsuz teşekkürler
Yöneticiye Bildir

kalite 29.12.2009 04:45:04 Tarihinde yorumlamış

Ağzınıza sağlık"Rabbimiz buyuruyor sana ruhtan soruyorlar deki: ruhtan size pek az ilim öğretildi" çok aydınlatıcı olduRabbimiz yarattığını bilmez mi? çok ufkumu açtıteşekkürler
Yöneticiye Bildir

zuludag 15.12.2008 02:12:20 Tarihinde yorumlamış

HARİKA BİR ÖĞRETİRuhsal zekasını geliştiren insanlar kayıtsız şartsız mutlu olabilen insanlardan oluşurken bunlara karşı zihinsel zekasını kullanan insanların tepkisinde ama sözcüğü ile başlayan kelimeler olacaktır hepişin özü ; şartlar ne olursa olsun hayatın bir sonu olduğunu bilincinde olarak Rabbe sığınmak ve gelen her ne ise (acı bile olsa) şükredebilmektir,Yakup peygamber misali
Yöneticiye Bildir

seval 23.03.2007 07:26:29 Tarihinde yorumlamış

çok güzel teşekkür ederim
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...