Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

SERDEP PROSPEKTÜS BİLGİLERİ Sinir Sistemi, Nöroloji » Antidepresan / Psikolojik Sorunlar

SERDEP    PROSPEKTÜS BİLGİLERİ     Sinir Sistemi, Nöroloji » Antidepresan

Serdep, depresyon ve anksiyete bozukluklarından obsesif-kompulsif bozukluk ile panik bozukluğun tedavisinde endikedir. Depresyon: SERDEP, depresif duygudurum bozukluklarının (örneğin majör depresyon) tedavisinde kullanılır. Tedaviye cevap veren hastalarda ilaca devam edilmesi depresyon nüksünü önlemede etkilidir. Obsesif-Kompulsif Bozukluk: Hastalarda belirgin sıkıntıya neden olan, zaman kaybına yol açan, anlamlı derecede sosyal ve mesleki yaşamı etkileyen obsesyon veya kompulsiyonların tedavisinde SERDEP endikedir. Panik Bozukluk: SERDEP, agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğun tedavisinde kullanılır.

Kontrollü çalışmalar sertralinin uyku haline neden olmadığını ve psikomotor performansı etkilemediğini göstermiştir. Ancak vasıta/makina kullanma gibi zihinsel ve bedensel hünerlerin kullanılmasını gerektiren karmaşık ve tehlikeli işlerin yapılması sırasında hastalar etkilenebileceğinden, uyarılmalıdırlar. Hamilelik sırasında sertralin, ancak anneye sağlayacağı yararlar fetüsün maruz kaldığı risklere ağır bastığı takdirde kullanılmalıdır. Süt veren annelerde kullanılması tavsiye edilmez. Sertralinin çocuklardaki etkinlik ve güvenilirliği saptanmamıştır. Sağlıklı kişilerde sertralinin, alkolün mental ve motor performansı bozucu etkisini artırmadığı gösterilmiş olmasına rağmen deprese hastalarda alkol ve sertralinin birlikte alınması tavsiye edilmez.
Ağız kuruluğu, terlemede artış, baş dönmesi, baş ağrısı, anoreksi, konstipasyon, diyare / yumuşak dışkı, gaz, bulantı, kusma, ajitasyon, anksiyete, insomnia, libido azalması, sinirlilik, görme bozukluğu gibi yan etkiler gözlenmiştir.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...