Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Tek Gecelik İlişkiler Psikolojiyi Bozuyor!

Tek Gecelik İlişkiler Psikolojiyi Bozuyor!

Tek Gecelik İlişkiler Psikolojiyi Bozuyor!

Günümüz yüzyılının en önemli problemlerinden biri karşı cinsle ilişkide mutluluk için ne yapmamız gerektiğini bilememek.  Televizyon programları, uzmanlar, kadın –erkek dergileri bu konuyu sürekli gündemde tutmasına rağmen ilişki problemleri giderek artıyor.

 

Deneyimsel Tasarım Öğretisi Bu konuda hepimizin bildiği ama unuttuğu bir gerçeği söylüyor;

Kısa vadede tatmin eden ancak uzun vadede daha mutsuz eden seçimler her bireye zarar veriyor. Bunlardan biri cinsel hayat konusunda son zamanlarda artan tek gecelik ilişkiler.
Başka seçeneğin olmadığına,  ilişkilerin uzun süreli olamayacağına, olsa da sürekli heyecan yaşanamayacağına dair yanlış inançlar sonunda işi tek gecelik yaşanan ayaküstü (fastfood) ilişkilere getiriyor. Kadının da erkeğin de uzun vadede kendisini iyi hissetmekten uzak düştüğü bir seçenek. Başlangıçta yaşanan anlık yüksek heyecanla birlikte ardından sürekli bir değersizlik ve mutsuzluk hissini de birlikte getiren bir ilişki kurma tarzı tek gecelik ilişki.

Kadın Kendini Değersiz ve Kullanılmış Hissediyor: Kadınların ilişkide korunma, güvende hissetme ve sevilme ihtiyaçları erkekten daha ön planda geliyor. Bu şekilde kurulan tek gecelik ilişkilerde kadınların bu ihtiyaçlarının tamamen zıddına bir hareket oluşuyor.  Üstelik kadınlar sevilmek için başka seçenek kalmadığına inandığından ötürü istemediği halde tek gecelik ilişkiye müsaade edebiliyor. Daha sonrasında değersizlik hissiyle mücadele etmesi gerekiyor ve çoğu kadın bunu hissetmiyormuş gibi inkar etme yoluna gidebiliyor. Bu aynı hatanın tekrarlanmasına sebep oluyor. Ve problem daha da büyüyor.

Erkekler Sorumluluk Almadıkları İçin Kabalaşıyor: Kadınların tersine erkeklerin bir ilişkide sahiplenme, koruma ve güçlü olma ihtiyacı ön planda geliyor. Erkek sahiplenmeyeceği bir stilde ilişki kurduğunda kadına değer vermesi mümkün olmuyor. Erkeğin kadına değer verebilmesi için önceden emek harcaması, onunla ilgili sorumluluk alması, kadınına bedel ödemesi gerekiyor.  Tek gecelik bir ilişki bu koşulları ortadan kaldırdığı için erkek ilişkide erkek gibi davranmaktan sahiplenmekten uzaklaşıyor. Birlikte olduğu kadınla ilgili sorumluluk alma ihtiyacı hissetmiyor. O yüzden bu tür ilişkileri birçok erkek, kadınların aksine tek gecelik olarak görüyor ve süreklilik düşünmüyor.  Sorumluluk almadığı için erkek her tek gecelik ilişkide biraz daha zalimleşiyor ve kadını istemeden de olsa sadece cinsel ihtiyaç olarak görebiliyor. Erkeğin de ilişkide ihtiyacı olan maneviyatı yaşaması bu tür bir ilişki stilinde mümkün olmuyor.

Kaliteli Bir İlişki İçin:  Kadının da, erkeğin de bir ilişkide mutlu olabilmesi için, ilişkinin maneviyatının yüksek olması için cinselliği sona saklaması gerekiyor. Günümüzde kadına ulaşmak kolaylaştığı için, erkek mücadele etmeden cinselliği elde ettiği için ve kadın buna izin veridiği için gerçek anlamda tatmin edici ilişkiler yaşanmıyor. Doğada da erkek dişiyi kazanmak için ya savaşıyor, ya dövüşüyor ve bir bedel ödeyerek kazanıyor. O sebepten kadın-erkek ilişkilerinde İlişkinin başlangıcında sabırlı olmak ve bir süre beklemek gerekiyor. İlişkide cinsellik ne kadar geç yaşanırsa taraflar ne kadar öncesinde birbirini tanımaya, birbirlerine emek harcamaya zaman ayırırsa ilişki o kadar uzun süreli oluyor.

Haber: Deneyimsel Tasarım Öğretisi

 

Okunma Sayısı: 3327  / Yorum Sayısı: 2
 

sedef 16.03.2012 05:05:36 Tarihinde yorumlamış

kaliteli ilişkinin temelinde GÜVEN ve TANIMA duygusu olmalıdır. yazı için çok teşekkürler. bilinçli olmak gerekiyor.
Yöneticiye Bildir

sedef 16.03.2012 04:58:39 Tarihinde yorumlamış

tek gecelik ilişkiler güven kaygısı - ruhsal iletişim bozukluğu - kendinden uzaklaşma ve barışık olmama gibi birçok sorunları beraberinde getirdiğini düşünebiliriz. hele bayanlar için daha da zor bir durum olumlu bir sonuç çıkaramam. Dikkat.
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...