Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık.
Ara

Başarmak Ya Da Başaramamak! / Psikolojik Sorunlar

Başarmak Ya Da Başaramamak!

Başarıya giden yollardaki başarısızlıklar,hayal kırıklıkları,tökezlemeler ve yılgınlıklar biraz daha arkamızdan itmektedir bizi, biz farkında olmadan. Aslında biraz daha fazlasını yapmaya bizi zorlayan bir güç;inancımızı sınayan bir ileti;geleceğin layıkıyla tecelli etmesi için olması gereken bir olmazlıktır...Olmazsa olmaz olur mu,olmazsa olur!

İddiayı başkasıyla değil de kendimizle etmemiz gerektiğini ve inanılmaz potansiyelimizin açığa çıkmasını seyredeceğimizi garantileyen bir sezgisel deneyim; insani hayatlarımızda oluşan ki ulaşacağı ,uzlaşacağı yere dair hiçbir fikrimiz olmasa bile,hayallerimizin gerçekleşeceği bir varolma alanı.

Alacaklarımız vereceklerimizin garantisiyse eğer;törpüleyerek benliğimizi,bir üst basamağa taşıyarak bizi, başarısızlığın öğretmenliğini kabul edip,virajlarla ilerleyerek,yeniden başlayabilme fırsatını değerlendirerek,olana kucak açıp,olması gereken için çabalamak en yücesi olacaktır düşündüklerimizin.

Hayyam' ın da dediği gibi gibi:
' Her şeyi düzene koymuşsun gibi yaşa,

İçindeymişsin gibi yemyeşil bir sevincin,

Sanki geçimin falan yolunda,

Çiy gibi oturdun say yeşillikte bir gececik,

Kalkıp gidiyormuşsun gibi sabahleyin.'

Sabahlarınız başarılarlarla aydınlansın....

Selen BERBER

Okunma Sayısı: 7886  / Yorum Sayısı: 1
 

pinarakyurt 17.02.2008 06:09:40 Tarihinde yorumlamış

GİRİŞİMCİLİĞİNİZ BAŞARILI FAKAT CÜMLELERİNİZ UZUN VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ.DAHA NET VE YALIN İFADELER PSKOLOJİK AÇIDAN ANLAMAYA VE ÇÖZÜME ELVERİŞLİ OLACAKTIR. EDEBİYATTAN BİR YAZI GİBİ OLMUŞ.BENCE BU ALANDA ÇOK BAŞARILI OLURSUNUZ TEŞEKKÜRLER
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...