Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Çocukların Duyguları ve Kilo Problemleri Arasındaki İlişki / Psikolojik Sorunlar

Çocukların Duyguları ve Kilo Problemleri Arasındaki İlişki

Kilo yemekten daha fazlasıyla ilgili bir konudur. Fakat çok az anne-baba çocuğun kilo almasıyla ilgili olarak duygusal konulara çok az önem verir. Çocuk hastanesi uzmanları duyguların iyileştirilmesinin en az kilonun aşırı kilonun tedavi edilmesi kadar önemli olduğunu söylemektedir.

Kilolu olmak bireylerin hisleri üzerinde ciddi etkiye sahiptir. Çocuklarında duygusal varlıklar olarak kendi kilolarıyla baş edebilme de önemli etkileri vardır. Melanie Mcconnel bu nedenle bunun bir döngü olduğunu söylüyor. (Sağlıklı Kilo merkezi psikoloğu) bu merkeze baplı olarak hazırlanan yeni bir program yer almaktadır.

Bu programın çocukluk obezitesine kutsal bir bakışı var. Yemek yeme ve hareketli olmayı teşvik etmesinin yanı sıra obezitenin altında yatan asıl nedenleri araştırmaya çalışılmaktadır. Danışmanlık ve iyi iletişimi öğretmek anahtar konulardır. Kilolu olmak aynı zamanda psikolojik kiloluluk anlamını da taşır.

McConnel, kilonun artmasıyla özsaygının düştüğünü ve vücudunuzla ilgili bilincinizin arttığını da eklemektedir. Çocuklar strese ya da duygusal baskıya karşılık fazla yeme eğilimine girerler. Anne-babalar çocuklarını dinlemeye özen göstermelilerdir. Böylece çocuklar kendilerini ifade edecek bir ye bulabilmektedirler.

Bazı istisnai durumlarda çocuğun tedavi gerektirecek bir rahatsızlığı söz konusu olabilir. Depresyon çocuklarda yorgunluk ve motivasyon eksikliğine neden olur. Bu program 17 yaşına kadar obezite sorunu olan çocukları kapsamaktadır. 10 haftalık kiloyla başa çıkma programlarla obezite çözümlenecek bir sorundur. (Kanada)
Yazar: Elaine O'Connor
Çeviri:Şule Can
Kaynak:www.donusumkonagi.net

Okunma Sayısı: 6043  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...