Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

Kalıcı Zayıflama İçin Çözümler / Psikolojik Sorunlar

Kalıcı Zayıflama İçin Çözümler

Zayıflamaya çalışan pek çok insan vardır. Bazıları başarılı olur bazıları ise başarısız. Ancak kilo vermeye çalışan kişilerin daha büyük bir savaşı vardır o da ideal kilolarını korumaktır. Yine kilo verenlerin çoğu oldukça hızlı şekilde eski kilolarına geri döndüklerini ve hatta eskisinden daha fazla kilo aldıklarını söylemektedir. Bu elbette psikolojik açıdan da çok yıpratıcı bir durumdur. Kişilerin kendilerine saygısını ve güvenini yitirmesine bile sebep olabilir.

Kilo verme mücadelesinde izlenmesi gereken belli rotalar vardır. Bu tahmin edilebileceği gibi egzersiz yaptığımız ya da hareketli olduğumuz zamanı arttırıp yemeği azaltmaktır. Sanırım en zor olanı da az yemek yemeğe alışmaktır.

Bence en başta yapmamız gereken evimizi yağın serbest olduğu bir alan olmaktan çıkarmak. Acıktığımız zaman dolaba yönelip cips ya da patates kızartması ararsak hiç şüphesiz onları yememek dayanılmaz olur. Hızlı ve pratik yemek isteğimiz o kadar artar ki içimizdeki şeytanlar bir tane ile yetinmez. ?Bir taneden bir şey olmaz? düşüncesiyle ikincisi de yenir. Fakat bir düşünün eğer o paket bizim dolabımızda olmazsa bizi bu denli cezbetmez ve tabii ki yemeyiz.

Birkaç yıl önce ben de fazla kilolarımdan kurtulmaya çalışırken, yemeyi azaltmam gerektiğinin farkındaydım. Bir şey yapmalıydım ve en doğrusu karar alıp uygulamak oldu. Dolabımdaki bütün yemekleri çıkardım ve kilo almama diğer bir sebep olan içkileri kaldırdım. Hepsini çöpe attıktan sonra bunun benim attığım en önemli adım olduğunu fark ettim. Çünkü yememem gereken şeyleri benden mümkün olduğu kadar uzakta tutmayı başarmıştım.

İkinci aşamada alışverişe çıktığım zamanlar bu ürünleri ve yağlı yiyecekleri almama kararındaydım. Çünkü gerçekten kilo verebilmem için diyetime sadık kalarak doğru yemeyi öğrenmeliydim. Elbette benim gibi oldukça fazla yağ içeren abur cubur yiyecekleri çok seven biri için hiç kolay olmadı.

Haftalık yemek alışverişimde daha çok sebze ve meyve türü yiyecekler aldım. Ağız tadımın o kadar çabuk değişmesi ve yeme alışkanlıklarımdan vazgeçmiş olmam beni çok şaşırtmıştı. Örneğin, artık elma yemek için sabırsızlanmaya başlıyordum. Kısa bir süre içinde tutarlı şekilde kilo vermeye başladım. Yavaş yavaş ama emin şekilde kilo veriyordum.

Birkaç ay sonra artık mutlu olduğum bir kilo seviyesine ulaşmıştım. Eşim artık bazı çerez türlerini yiyebileceğimiz söylemişti. Mutlaka sevdiğiniz bazı yemek ya da pratik yiyecekleri özlediğinizi düşüneceksiniz. Ama unutmayım yeniden eski halinize ve düzensiz yemek yeme alışkanlığınıza dönebilirsiniz. Ancak kendi irade ve inancınızı tamamen kontrol altına aldığınızda artık o yeme alışkanlıklarınızda geri dönülmez şekilde bitiyor. Meyve yemeye devam konusunda kararlıyım ve sanırım bu hiçte üzücü bir durum değil! (Healş Guidance)

Yazan: Steve Hill
Çeviri: Şule Can
Kaynak: www.donusumkonagi.net

Okunma Sayısı: 9796  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...