Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

Egzersizin Faydaları / Psikolojik Sorunlar

Egzersizin Faydaları

Egzersiz yaparken belirli faydalar bekleriz. Görünüşünüzü değiştirmek ve güzelleştirmek istiyorsunuz. Aynı zamanda etkinliklerinizi daha kolay ve zevkli hale getirmek istiyorsunuz. Kolay egzersiz yoktur ve tabii ki acısız fitness programı da yoktur. Vücudunuzu çalıştırıp yormayan bir egzersiz programı faydasızdır. Vücudunuzu şekillendirme, kilo verme ancak sıkı bir egzersiz programı ile gerçekleşir. Eğer biri size programlarının kolay ve hızlı olduğunu söylüyorsa dikkat edin. Sağlıklı bir diyet olmadan egzersiz anlamsızdır. Sadece görünüşte kalır. Bu benzin deposunda şeker olan bir yarış arabası gibidir. Çok güzel görünebilir fakat hiçbir yere gitmez! Mantıklı bir diyet için egzersizlere eşlik edecek dengeli bir diyet uygulanmalıdır. Her türlü egzersiz ve günlük yaptığınız faaliyetler kilo verme ve fitness amaçlarınızda yardımcı olur. Sorun sizin amaçlarınıza ulaşabilmeniz için ne kadar egzersize ihtiyacınız olduğudur. Sağlıklı, makul şekilde zinde bir vücut için çok şeye ihtiyacınız yok. Öyle pahalı malzemeler, videolar ya da sağlık klubüne ihtiyacınız yok. Yapmanız gereken haftada 3?4 kez düzenli olarak 30 dakikalık egzersizlerdir. Bazı egzersiz kitzpları belki size daha çok yardım edebilir.

Egzersiz Metotları
Farklı amaçlara ulaşmak için farklı pek çok egzersiz mtodu vardır. Kas yapma ya da vücudu şekillendirme egzersizleri daha çok belirli yerlere yönelirler. Bu tür programlar, direkt olarak bacaklar ya da bel bölgesi için özel aletler kullanırlar. Belirli bölgeye odaklandıkları için kas yapmada çok yardımcı olsalar da zayıflama isteğinizi karşılamazlar. Ayrıca hayatımızdaki en önemli kaslar olan kalp ve ciğerler için de iyi geleceği söylenemez.

Aerobik Egzersizler
Önceden de belirttiğim gibi haftda 3-4 kere 30 dakikalık egzersizler size sağlıklı zayıflama yollarını açar. Yavaş yavaş başlayın. Kendinizi incitmekle zayıflayamazsınız. Su egzersizleri, yürüme, dans etme, bisiklet sürme ve ip atlama size yardım edebilir. Özel bir alet veya kıyafet almak için uğraşıyorsanız boşuna para harcamayın.

Ben dışarı çıkıp yürümeyi çok seviyorum. Bu da benim aerobik egzersizim oluyor. En ucuz aerobik yöntemi olarak hem karlı hem de faydalı. Sadece her yıl yeni bir çift ayakkabı alıyorum o kadar! Egzersizler yaptığınızda amaç 20 dakika kadar kalp atışınızı hızlandırmaktır. Bunu bir kalp monitörü olmadan da anlayabilirsiniz. Hızlı yürüyün, hatta koşun fakat bu nefesinizi kesecek, konuşamayacak derecede olmasın. Sağlıklı ve kalıcı bir kilo seviyesine ulaşacağımız için acele etmemize gerek yok. Ayrıca egzersiz için son ipucu şu; 2 gün gidiyorsanız bir gün ara ve sonra bir gün gidin iki gün ara verin. Böylece kaslarınız biraz dinlenecektir. Hadi bakalım, çok zor olmayacağından eminim sadece zor olmadığına inanın.

Orijinal Metin: http://www.way2hope.org/weight.htm
Çeviri: Şule Can
Kaynak: www.donusumkonagi.net

Okunma Sayısı: 13590  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...