Mum dibine ışık vermez.
Ara

DEHS Tanısı Konmuş Öğrencilerin Öğretmenlerine Karşı Davranışları / Psikolojik Sorunlar

DEHS Tanısı Konmuş Öğrencilerin Öğretmenlerine Karşı Davranışları

1) Dikkat çekmeye, ukalalık etmeye ya da küstah olmaya çalışmıyorum, gerçekten bir sürü şeyi unutuyorum, her şeyi her zaman hatırlıyamıyorum. Rivayete göre, eğer önemli bir şeyse hatırlarmışım, ama adı üstende rivayet....

2) Ben aptal değilim!.

3) Çoğu zaman gerçekten ödevimi yapıyorum ama benim için kağıt kaybetmek, evde unutmak ya da ödevi gerekli olduğu zamanda arayıp bulamamak çok olağan şeyler. Ödevlerimi bir deftere yapmak sanki kaybetmemi önlermiş gibi geliyor, çünkü; tek tek kağıt toparlamak daha güç. (Bir keresinde annem ödevimi ben okula gittikten sonra ekmek kutusunda bulmuş)

4) Eğer aynı soruyu bir daha sorarsam ya da gereğinden fazla soru sorarsam bunun nedeni küstahlık değil. Anlamaya, toparlamaya ve neler söylediğinizi hatırlamaya çalışıyorum. Lütfen bana sabır gösterin ve yardımcı olun.

5) Başarmak istiyorum. Okul başarısı için yıllardır öyle çok uğraşıyorum ki.... Tek istediğim sınıfımı geçmek.

6) DEHS bir özür değil. DEHS gerçekten var ve düşünce yeteneğimi etkiliyor. Ben de "normal" olmak ve öğrendiklerimi hatırlamak istiyorum. "Farklı" olmaktan ve farklılıklarımla alay edilmesinden hoşlanmıyorum.

7) Başarılı olabilmek için yardımınıza ihtiyacım var. Başkasından yardım istemek benim için kolay değil, o zaman kendimi aptal gibi hissettiğim zamanlar oluyor. Lütfen bana karşı sabırlı davranın ve yardım teklif edin.

8) Uygunsuz davranışlarım olursa lütfen bunları benimle başbaşa özel olarak konuşun. Lütfen beni utandırmayın, aşağılamayın ya da hatalarımı sınıfa söylemeyin.

9) Detaylı bir planla, benden ne beklediğinizi bilerek daha başarılı olabilirim. Eğer elinizde olmayan nedenlerden dolayı planda bir değişiklik yaparsanız lütfen uyum sağlayabilmem için bana şans tanıyın. Benim değişikliklere uyum sağlamam diğer çocuklardan daha fazla uzun sürer. Düzen ve rehberlik bana bu konuda çok yardımcı olacaktır.

10) "Özel davranılmasından" hoşlanmıyorum. Lütfen bana böyle davranmayın ve DEHS söz konusu edilmeden başarılı olabilmem için bana yardımcı olun.

11) Lütfen DEHS konusunda kaynaklara başvurun. Böylece bizlerin nasıl öğrenebileceğini ve bizi yönlendirmek için neler yapabileceğinizi görebilirsiniz.

12) Benim duyguları, ihtiyaçları ve amaçları olan bir birey olduğumu unutmayınız. Sizinkiler sizin için ne kadar önemliyse benimkiler de benim için o kadar önemli....

Okunma Sayısı: 6229  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...