Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

Okul İçin Aile Hayatı Şartı / Psikolojik Sorunlar

Okul İçin Aile Hayatı Şartı

Erzurum'da kurulacak Bilkent Lisesine alınacak öğrencilerde aile hayatı şartı aranacak.
Bilkent Üniversitesi'nin Erzurum, Malatya, Van ve Şanlıurfa'da kampus oluşturabilmesine ilişkin kanun doğrultusunda ilk laboratuvar okulun Erzurum'da kurulacağını belirten Prof. Dr. Ali Doğramacı, ay sonunda Palandöken semtinde temeli atılacak kampus inşaatının 17 Ağustos'ta tamamlanacağını söyledi.

Önümüzdeki eylül ayında eğitime başlayacak İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Lisesi'ne öğrenci alımıyla ilgili başvuruların devam ettiğini kaydeden Prof. Dr. Ali Doğramacı, lise bölümünün üçüncü yılına girdiğinde ilköğretim bölümünü açacaklarını söyledi. Prof. Dr. Doğramacı, tüm öğrencilere uluslararası bakolarya (IB) öğretim programı uygulanacağını, lise 2'nci sınıfta öğrencilerin Cambridge Üniversitesi'nin uluslararası genel ortaöğretim sınavlarına gireceğini vurguladı. Prof. Dr. Doğramacı, şöyle konuştu:
?Dünyada yarış oluyorsa, çıtayı ona göre koymamız lazım. Çok önemli okullar olacak. Kesinlikle yatılı öğrenci almayacağız. Sınavlarımızı geçerek okulumuzda eğitim- öğretim görmeye hak kazanan öğrencilerin ailesi mutlaka aynı şehirde yaşayacak. Bu bizim yönetmeliğimizde var. Öğrencinin yanında mutlaka anne ya da babası olmak zorunda. Diğer şehirlerde kuracağımız okullar için de aynı şey geçerli olacak. Şu an lise için başvurular devam ediyor ve 18 Mayıs'ta sona erecek. Birinci sınıfta yetenekli 100 öğrenci olacak.?

70- 75 öğrenciye burs vereceklerini belirten Prof. Dr. Doğramacı sözlerini şöyle sürdürdü:
?Başvuruların tamamlanmasının ardından 27 Mayıs'ta Ankara, İstanbul ve Erzurum'da birinci aşama sınavları yapacağız. 16- 17 Haziran'daki ikinci aşama sınavları sonrasında kabul ettiğimiz öğrencileri, 27 Haziran'da Ankara'ya davet edip 2 ay boyunca yoğun bir eğitim vereceğiz. Öğrenciler 24 Ağustos'a kadar her gün İngilizce ağırlıklı ders çalışacak. Burslu öğrencilerimizin her türlü masraflarını biz karşılayacağız. 3 haftalık bir tatil sonrasında öğrencilerimiz, 2007- 2008 eğitim öğretim yılında İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Lisesi'nde eğitimlerine başlayacak. Böylece Erzurum, eğitimde dünya ile yarışacak. Bu da vereceğimiz kaliteli eğitimle gerçekleşecek.?
İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Lisesi kampusunda eğitim bloku, spor salonu, çok amaçlı salon ve 26 daireli lojman olacak. Kampusun açık alanı 26 bin, kapalı alanı 16 bin metrekareyi bulacak.

Onur SAğSÖZ/ERZURUM DHA

Okunma Sayısı: 2358  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...