Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Sınav Öncesi Ve Sınav Anı / Psikolojik Sorunlar

Sınav Öncesi Ve Sınav Anı

Sınav öncesi dikkat edilmesi gerekli olan noktalar;
8 Sınava bir hafta kala vücudunuza sürpriz yaşatmamaya çalışın. Aynı saatlerde yatıp aynı saatlerde kalkmaya (sınava gireceğiniz saati göz önünde tutarak), benzer yiyecekleri yemeye özen gösterin. Sınav sabahı midenizin alışık olmadığı yiyeceklere çok fazla yüklenmeyin.

8 Sınavdan birkaç gün önce sınav, olacağınız okulu ve sınıfı mutlaka görün. Hatta mümkünse gireceğiniz sınıfta ve sırada birkaç deneme çözmeye çalışın. Sınav günü yabancılık çekmemiş olursunuz.

8 Sınavdan birkaç gün öncesinde zihninizi ve bedeninizi yoracak faaliyetlerde bulunmayın. Zihinsel yorgunluk, son günlerde yeni konular öğrenmeye çalışarak, beyne yeni yüklemeler yapma sonucu ortaya çıkar. Özellikle son gün, ders çalışmayın. Bu çalışma sırasında bazı bilgileri unuttuğunuzu görüp panik yaşayabilirsiniz.

8 Sınavdan bir gün önce ailenizle ve arkadaşlarınızla sınav konusunda konuşmamaya özen gösterin. Sevdiğiniz, sizi rahatlatacak insanlarla bir arada olmaya gayret edin. Bazı insanlar çevrelerine pozitif enerji verirler. O insanı gördüğünüzde bütün dertlerinizi unuttuğunuzu farkedersiniz. Son gün, bu tip arkadaşlarla gününüzü geçirin.

8 Sınavdan önce, sınava gireceğiniz okula ne kadar sürede varabileceğinizi, büyük şehirde yaşıyorsanız trafik olma ihtimalini de düşünerek hesap edin. Mutlaka belli bir süreyi opsiyon olarak bırakın.

8 Son geceden sınava götüreceğiniz belgeleri ve malzemeleri hazırlayın.

8 Sınav sabahı pozitif enerji verecek, sizin motivasyonunuzu artıracak müzikleri dinleyin.

8 Sınava giderken su, kesme şeker(kan şekerinin düşme ihtimaline karşıkana en çabuk karışacak yiyecek), kolonya, saat ve kağıt mendil bulundurun. Bütün bu malzemelerin yanı sıra sınavda size güç verdiğine inandığınız şeyleri (kolye, yüzük, fotoğraf vb) yanınızda götürebilirsiniz.

8 Sınavda rahat edebileceğiniz bir kıyafeti tercih edin. Bol giysiler (eşofman gibi), sizi terletmeyecek elbiseler bu açıdan daha uygun olacaktır. Güzel ya da yakışıklı görüneceğim düşüncesiyle kendinizi rahatsız edecek giyeceklere yönelmeniz sıkıntı oluşturabilir.

Okunma Sayısı: 2586  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...