Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

Başarılı Bir Sınav İçin İpuçları / Psikolojik Sorunlar

Başarılı Bir Sınav İçin İpuçları

Bu bölümde çeşitli araştırmalar, uygulamalar ve analizler sonucunda elde edilmiş sonuçlardan yola çıkarak geliştirilmiş ipuçlarını bulacaksınız.
1.Bir bölüme başlamadan önce, o bölümü hızla gözden geçirin.
Başlayacağınız bölümü cevaplamadan önce 10 saniyenizi o bölümün yer aldığı sayfaları hızla gözden geçirmeye ayırırsanız, testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe karşı uyanık olursunuz.

2.Hız ve isabet arasında uygun bir denge kurun.
Çok hızlı çözüp hata yapmaktan ya da her soru üzerinde fazla zaman harcamaktan kaçınmaya çalışın.

3.Bir soruda belli bir süre geçtiği halde çözüme ulaşamazsanız soruyu bırakın.
Bir soru üzerine makul bir zaman harcadığınız ve doğru olduğuna inandığınız bir çözüme ulaşamadığınız durumlarda, soruyu inat etmeden geçmelisiniz. Ancak bu "sorunun zor olduğunu hissettiğiniz anda bırakın" anlamına gelmez. Ayrıca herhangi bir soruyu üzerinde zaman harcamak gerektiği ya da karışık gözüktüğü için otomatik olarak atlamayın.

4.Zihninizin dağılmasını önleyin.
Eğer bölümler arasında kısa bir dinlenme aralığı vermenize imkan varsa zihninizi programlı bir şekilde dinlendirin ve bu süreyi aşmayın:Bütün bir sınav süresince dikkatinizin hiç eksilmeden devam etmesi mümkün değildir. Zihnin yorgunluğunu hissettiğiniz zaman kaleminizi bırakın, gözlerinizi kapatın ve alnınızı, şakaklarınızı ovarak 15 saniye gibi bir süreyi zihninize ihtiyacı olduğu molayı vermek için kullanın. Böylece zihninizin dağıldığı süre içinde cevapladığınız soruları dikkatsizlikten yanlış yapmaktan kaçınmış olursunuz.

5.Sorulan soruya cevap olamayacak seçenekleri eleyin.
İki seçeneğe indirdiğiniz soruları muhakkak yanıtlayın.

6.Cevap kağıdında cevap kutucuklarını bütünüyle doldurarak, uygun boşlukları taşırmadan ve koyu olarak işaretleyin.
Cevap kağıdında makinenin yanlış okumasına sebep olacak her türlü işaretten kaçının. Her soru için sadece bir tek cevap işaretleyin.

7.Cevaplarınızı cevap kağıdına gruplar halinde kodlayın.
Her soru için soru kitapçığından cevap kağıdına, cevap kağıdından soru kitapçığına gidip gelmek ciddi bir zaman kaybıdır. Ayrıca dikkatin yoğunlaşmasını kesen önemli bir engeldir. Bu nedenle grup grup kodlama yapmak daha yararlı olabilir. Kodlama süreleri zihninizi dinlendirmek için kullanacağınız bir dinlenme aralığı olarak da kullanılabilir.

8.Özel bir kodlama sistemi geliştirerek soru kitapçığı üzerinde işaretleyiniz.

Örneğin;
Kesinlikle doğru olamayacak seçenekler
Tekrar gözden geçirilecek sorular
Boş bırakılan sorular.

Okunma Sayısı: 10365  / Yorum Sayısı: 5
 

ergenus 24.02.2009 01:07:53 Tarihinde yorumlamış

ama hayat hep çalısmak veya basarabilmek degildir(ipek_eva95@)
Yöneticiye Bildir

tuba123 20.12.2008 11:22:17 Tarihinde yorumlamış

hayatta hayal etmek mi öenmli başarabilmek mi? bu soruda her ikiside önemli sonuçta hayalin veya bir hedefin olmazsa çalışmazsın çalışmazsanda başaramazsınama tabi haya edebilmek için imkansızları değil başarabileceklerini hayal etmeliyiz kim ne derse desin bu yazıları ben deneme sınavlarının en az 4ünde denedim ve gerçekten çok haklılardı en haklı oldukları yanları ise Bu bölümde çeşitli araştırmalar, uygulamalar ve analizler sonucunda elde edilmiş sonuçlardan yola çıkarak geliştirilmiş ipuçlarını bulacaksınız1Bir bölüme başlamadan önce, o bölümü hızla gözden geçirinBaşlayacağınız bölümü cevaplamadan önce 10 saniyenizi o bölümün yer aldığı sayfaları hızla gözden geçirmeye ayırırsanız, testin yapısındaki ve soru sayısındaki değişikliğe karşı uyanık olursunuz2Hız ve isabet arasında uygun bir denge kurunÇok hızlı çözüp hata yapmaktan ya da her soru üzerinde fazla zaman harcamaktan kaçınmaya çalışın3Bir soruda belli bir süre geçtiği halde çözüme ulaşamazsanız soruyu bırakınBir soru üzerine makul bir zaman harcadığınız ve doğru olduğuna inandığınız bir çözüme ulaşamadığınız durumlarda, soruyu inat etmeden geçmelisiniz Ancak bu "sorunun zor olduğunu hissettiğiniz anda bırakın" anlamına gelmez Ayrıca herhangi bir soruyu üzerinde zaman harcamak gerektiği ya da karışık gözüktüğü için otomatik olarak atlamayın4Zihninizin dağılmasını önleyinEğer bölümler arasında kısa bir dinlenme aralığı vermenize imkan varsa zihninizi programlı bir şekilde dinlendirin ve bu süreyi aşmayın:Bütün bir sınav süresince dikkatinizin hiç eksilmeden devam etmesi mümkün değildir Zihnin yorgunluğunu hissettiğiniz zaman kaleminizi bırakın, gözlerinizi kapatın ve alnınızı, şakaklarınızı ovarak 15 saniye gibi bir süreyi zihninize ihtiyacı olduğu molayı vermek için kullanın Böylece zihninizin dağıldığı süre içinde cevapladığınız soruları dikkatsizlikten yanlış yapmaktan kaçınmış olursunuz5Sorulan soruya cevap olamayacak seçenekleri eleyinİki seçeneğe indirdiğiniz soruları muhakkak yanıtlayın6Cevap kağıdında cevap kutucuklarını bütünüyle doldurarak, uygun boşlukları taşırmadan ve koyu olarak işaretleyinCevap kağıdında makinenin yanlış okumasına sebep olacak her türlü işaretten kaçının Her soru için sadece bir tek cevap işaretleyin7Cevaplarınızı cevap kağıdına gruplar halinde kodlayınHer soru için soru kitapçığından cevap kağıdına, cevap kağıdından soru kitapçığına gidip gelmek ciddi bir zaman kaybıdır Ayrıca dikkatin yoğunlaşmasını kesen önemli bir engeldir Bu nedenle grup grup kodlama yapmak daha yararlı olabilir Kodlama süreleri zihninizi dinlendirmek için kullanacağınız bir dinlenme aralığı olarak da kullanılabilir8Özel bir kodlama sistemi geliştirerek soru kitapçığı üzerinde işaretleyinizÖrneğin;Kesinlikle doğru olamayacak seçeneklerTekrar gözden geçirilecek sorularBoş bırakılan sorular bu benim işime çok yaradı
Yöneticiye Bildir

tuba123 12.12.2008 12:34:02 Tarihinde yorumlamış

çok haklısınız bence herşey güzel hayat güzel en önemli ieyt sağlık sonra mutluluk ve sonra başarı bunu elde etmek bizlerin ellerinde :D
Yöneticiye Bildir

saime 22.03.2008 09:29:02 Tarihinde yorumlamış

slm ben izmitten saime,ilk defa açtım sitenizi.doğrusu beğendimdemeliyimama bence çoçukların eğitim hakkındakisorunlarına daha fazla çözüm bulunmalı .nede olsa onlar bizim gelecek nesillerimiz
Yöneticiye Bildir

emre_kaya 12.11.2007 03:57:12 Tarihinde yorumlamış

burada yazılan herşeyi öğrenci milletinin %90 bilir yazdıklarınız çözüm değil bence bakın insanlar çoğu zaman doğruları bilirler fakat doğruları yapmak istemezler bence sizde bunlara yönelik yazılar yazarsanız daha etkili olur.mesela çoğu insan teknik olarak araba kullanmayı bilir fakat ilk bindiğinde kullanamaz bunun nedenine yönelik çalışmalarınız olursa çok daha etkili olur diye düşünüyom.Bunları söylememin nedeni size akıl vermek değildir bende aynı sorunlardan müzdaribim sadece sorunlarıma cevap aramaktır.
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...