Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Dil Okulu Seçerken... / Psikolojik Sorunlar

Dil Okulu Seçerken...

Dil okulu seçme kişinin karakterine, hobilerine, ilgi alanlarına, maddi yeterliliğine ve ülkelerin sunduğu şartlara göre değişiklik gösterecektir.
Öncelikle size uygun ülkeyi, şehri ve programı bulmadan evvel:
-Yetkili kurumlar tarafından akredite mi?
-Dil öğrenmek için ne kadar zaman ayırabilirim?
-Haftada kaç ders içeren bir programa katılacağım?
-Gideceğiniz zaman konusunda karar verdiniz mi?
-Özel okul mu yoksa üniversite bünyesindeki dil okullarını mı tercih etmeliyim?
-Okulun eğitim ücreti ne olacak?
-Okulun sunduğu konaklama seçenekleri neler ve ücreti ne kadar?
-Okulun bulunduğu bölgenin yaşam masraflarıma etkisi nedir?
-Çalışma izni veren ülkeler hangileri?...gibi soruları yanıtlamanız gerekecektir.

ÖZEL DİL OKULLARI
Bu okullar şehrin genellikle tam merkezinde kendi binalarında yada üniversitelerle anlaşmalı olarak programlarını yürütmektedirler. En büyük avantajları kişiye olan ilginin fazla oluşu, tüm sosyal imkanlara çok kolay zamanda ulaşmanız ve fiyatlarının üniversiteye bağlı dil programlarına göre biraz daha uygun oluşudur. Ancak okullar kampus halinde olmadığından okulun içinde sınırlı sayıda derslik ve laboratuar vardır. Bu tip okullarda spor aktiviteleri ve imkanları bulunamayacaktır. Ancak üniversitelerle anlaşmalı olarak çalışan özel kurslar, öğrencilerin hem o üniversitenin tüm imkanlarından yararlanmalarını sağlayacağı gibi hem de üniversitenin özgün eğitim programına geçme olanağı da sağlayabilir.

ÜNİVERSİTE BÜNYESİNDEKİ DİL OKULLARI
Üniversite/kolejlerin ayrı bir departmanı olarak, dil eğitim programları öğrencilere verilmektedir. Üniversite bünyesini tercih eden öğrenciler geniş yelpazede dil eğitimi seçenekleri bulabilirler. En büyük avantajı üniversite ortamında dil eğitimini alırken kampüs olanaklarından da tüm dil öğrencilerinin faydalanabilmesidir. Ancak özellikle Amerika''da kampüslerin bir çoğu şehirden uzak yerlerde veya banliyölerde olduğundan ulaşım problemi çekilebilir. Üniversite ortamında dil öğrenmek öğrencilere kampüs ortamını yakından görmesi, sosyal ve spor etkinliklerinden faydalanabilmesi ve gideceğiniz ülkenin ana dilini konuşan öğrencilerle tanışarak dil pratiğini geliştirebilmesi ve alınan kurs sonrasında üniversitenin özgün eğitimine geçilebilinmesi üniversitelere bağlı dil programlarını tercih etmenizdeki en önemli faktörler olabilir.

kaynak: milliyet.com.tr

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...