Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Sosyal Fobikler Zor Evleniyor / Psikolojik Sorunlar

Sosyal Fobikler Zor Evleniyor

Karşı cinsle konuşmakta zorlanıyor, topluluk önünde rahat hareket edemiyor, yabancı insanların yanında şiddetli sıkıntı ve huzursuzluk hissediyorsanız sosyal fobiniz olabilir. Son yıllarda özellikle kadınlarda görülen sosyal fobi tanımadığı kişilerin önünde aşağılanmasına veya utanmasına sebep olacak biçimde davranacağından aşırı derecede korkan kişiler olarak tanımlanıyor.
Kendisinin de sosyal fobik olduğunu söyleyen Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi Uzman Klinik psikoloğu Yıldız Burkovik, "Toplumun yüzde 10'unun sosyal fobik olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu fobi daha çok kadınlarda görülse de erkekler tedavi için daha çok başvuruyor" diyor. Ancak özellikle karşı cinsle konuşamamaktan dolayı bu fobiye sahip insanlar evlenmekte zorluk çekiyor. Bu yüzden de bu fobiye sahip olanların büyük bir oranı bekar. "Hastalarımın çoğu karşı cinsle yüz yüze geldiğinde mide bulantısı, kusma, ellerin titremesi gibi durumlarla karşılaştıklarını söylüyor. Bu durumu engellemediğinde ise gerilir, gerildikçe de şikayetler artar. Evlense bile eşini mutlu edememe endişesi nedeni ile cinsel yetersizlik baş gösterir. Sosyal fobi tedavi edilmez ise ağır sonuçlara yol açabilir. Tedavisi mümkün bir fobidir. Tedavide kısa sürede olumlu sonuçlar alınabilir. Böylelikle berbat bir hayata katlanmazsınız."

M.Pınar Mercan

Okunma Sayısı: 10013  / Yorum Sayısı: 2
 

ayparlam 11.11.2010 12:55:36 Tarihinde yorumlamış

valla bravo sizi kutlarım arkadaşım
Yöneticiye Bildir

sahsentas 20.10.2007 09:34:30 Tarihinde yorumlamış

sosyal fobili kişi olarak 28 yıllık evliliğimi noktalayabildim. Bu olumsuz evliliğin bitirebilmek de inanın beni m için olağanüstü bşr başarıydı.
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...