Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Stres Beyni Küçültüyor / Psikolojik Sorunlar

Stres Beyni Küçültüyor

Yalnızca bir kez bile yaşansa şiddetli stresin beyinde hücre kabına yol açtığı belirlendi.
Chicago'daki Rosalind Franklin Üniversitesi araştırmacıları, laboratuvar fareleri üzerinde yaptıkları testlerde, şiddetli stresin beynin öğrenme, hafıza ve duygu merkezlerinin bulunduğu "hippocampus" bölgesinde hücre kaybına yol açtığını belirlediler.
Deneyler sırasında kendilerinden daha olgun ve saldırgan 2 fareyle aynı kafese konulan ve bunlar tarafından ısırılan 20 kadar toy farede stres hormonu düzeyi normalin 6 katına çıktı.
Yine de toy farelerin beynindeki hippocampus bölgesinde yeni sinir hücreleri üretildi. Ancak bu hücreler 24 saat gibi kısa sürede öldü. Sonunda da genç farelerin beyninin duygu kontrolü gibi bazı fonksiyonlarını yerine getiremediği saptandı. Hippocampus, fare ve insanlarda yaşam boyunca yeni hücreler üretilen beynin iki bölgesinden biri. Araştırmacılar beyindeki hücre kaybının insanda depresyona yol açan etkenlerden biri olması ihtimali üzerinde duruyor.

Milliyet

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 1
 

selcom 30.07.2007 01:51:30 Tarihinde yorumlamış

Strers insanı çok yönlü olrak etkiliyor sonuçta. stres zamanlara insanı depresyone sürüklediği için, bu durumda olan birisi doğal olarak. ilerleme değil gerileme sağlar. işlerini yapamaz. ailesi ile bağları kopma derecesine bile gelebilir. bu gibi durumlarda onlarla onu rahatlatıcak bir şekilde konuşmamız ve bazı şeylere ikna etmeliyiz ki gönlünü rahat tutmasını sağlamalıyız.
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...