Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Modern Yaşam Stres Kaynağı / Psikolojik Sorunlar

Modern Yaşam Stres Kaynağı

İngiltere'de yapılan iki araştırma daha, modern yaşamın büyük strese yol açtığı ve bireyleri uykusuz bıraktığı görüşünü destekledi.

Bir sigorta şirketi tarafından yapılan, 1001 kişinin katıldığı araştırmanın sonuçları, büyük kentlerde yaşayanların hırsızlık, terör ve sağlık problemleriyle karşı karşıya kaldığı için uykusuz geceler geçirdiğini ortaya koydu.
Büyük kentlerde modern yaşam sürdüren bireylerin ayrıca iklim değişikliği ve giderek artan ev fiyatları yüzünden strese girdikleri, 5 yıl öncesine göre çok daha stresli oldukları belirtildi.
Bir seyahat firmasının 1700 kişiyle yaptığı araştırmaya göre de yetişkinlerin sadece yüzde 3'ü, gerektiği kadar uyuyabiliyor. Uykusuzluğun kaynağını ise stres oluşturuyor. Ankete katılanların yarısından fazlası, stres ve uykusuzluk yüzünden kendisini çok yorgun hissettiğini, konsantrasyon bozukluğu yaşadığını bildirdi.
Nöropsikolog David Lewis, insanların özellikle kontrolleri dışında gelişebilecek olaylar yüzünden büyük stres yaşadıklarını belirterek, modern toplumun anksiyeteye teslim olduğunun görüldüğünü söyledi. Bireyin pek çok durumda kendini ?çaresiz? hissettiğini kaydeden Lewis, son 5 yılda stresin arttığını, bu artışın da büyük ihtimalle süreceğini ifade etti.

Hürriyet

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...