Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Stres Hastalıkların Baş Nedeni / Psikolojik Sorunlar

Stres Hastalıkların Baş Nedeni

Avrupa Parlamentosu'na sunulan bir araştırmada, modern hayatın kalp ve damar hastalıkları riskini artırdığı uyarısı yapıldı. Rapora göre dünya genelinde her yıl 17 milyondan fazla kişi kalp ve damar hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Türkiye de bu sorununun en hızlı arttığı ülkeler arasında.
Günlük yaşamın stresi kalp ve damar hastalıklarına davetiye çıkartıyor. Modern hayatın getirdiği strese, dengesiz beslenme ve hareketsizlik de eklenince başta yüksek tansiyon olmak üzere kalp ve damar hastalıkları kaçınılmaz oluyor. Farklı ülkelerden uzmanlar tarafından Avrupa Parlamentosu'na sunulan bir araştırma da bu tespitleri doğruluyor.

Rapora göre, her 4 yetişkinden biri yüksek tansiyon problemi yaşıyor. Ve eğer insanlar yaşam tarzlarını değiştirmezse bu oran gelecek 20 yılda yüzde 60 oranında artabilir.

Gelişmiş ülklerin yanısıra, gelişmekte olan ülkelerde de yaygınlaşan batı tarzı yaşama paralel olarak yüksek tansiyon sorunu hızlı bir artış gösteriyor.

Raporda Türkiye, Rusya, Orta Avrupa ülkeleri ile Brezilya, Çin ve Hindistan bu grupta gösteriliyor.

Yüksek tansiyonun ?yaşlı hastalığı? olduğu yünündeki görüşün yanlış olduğuna dikkat çeken uzmanlar, artık 30'lu ve 40'lı yaşlardaki insanların da risk grubunda görüldüğünü vurguluyor.

Dünya genelinde her yıl 17 milyon, Türkiye'deyse yaklaşık 200 bin kişi kalp ve damar hastalıklarından dolayı hayatını kaybediyor.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...