Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

Mutluluk Sırrı / Psikolojik Sorunlar

Mutluluk Sırrı

Küçük egoizmlerinizi unutmanın, duygusal ve saf görülmekten korkmayı bırakmanın ve biraz olsun birlikte herşeyi paylaşarak yaşama zamanı gelmedi mi? Birbirimizi korkusuzca, tutkuyla kucaklamak ve şu unuttuğumuz iki kelimeyi söylemek neden bize bu denli güç geliyor.
Çok güzel bir masal vardır. Küçük bir kız çocuğu çimenlerin üzerinde yürürken bir kelebeğin, dikene takılıp kalmış olduğunu görür. Büyük bir özenle kelebeği dikenden çıkarır. Kelebek uçmaya başlar ; sonra güzel ve iyi kalpli bir peri olarak geri döner. Küçük kıza, ?bu iyiliğe karşılık ben de sana en çok istediğin şeyi vermek istiyorum' der. Küçük kız bir an düşünür ve yanıtlar. ?mutlu olmayı istiyorum' peri ona eğilir ve kulağına birşeyler fısıldar. Sonra birden bire gözden kaybolur.

Kız büyür. Çevresindeki hiç kimse ondan daha mutlu değildir. Bu mutluluğun sırrını ona her sorduklarında yalnızca gülümser ve ?iyi bir perinin sözünü dinledim' der.

Yaşlanınca komşuları bu inanılmaz sırrın onunla birlikte öleceğinden korkarlar. ?lütfen, şu sırrını bizede söyle' derler. ?perinin şu sırrını bize yinele' derler. Sevimli ve yaşlı kadın, ?peri, çevremdeki her insanın ne denli güvencede imiş gibi görünse de gene bana muhtaç olduğunu söylemişti' der.

Hepimiz birbirimize muhtacız. Kollarınızı açmanız bu kadar zor olamaz sanırım, öyle değil mi?

Bizler dokunmaktan, duyumsamaktan ve duygularımızı göstermekten korkmamalıyız. Dünyada en kolay şey neysen ve ne duyumsuyorsan öyle olmak, öyle hareket edebilmektir. En zor şey ise , başkalarının sizin olmanızı istedikleri şey gibi olmaktır. Oysa, şu anda içinde bulunduğunuz durum budur. Siz gerçekten siz misiniz; yoksa başkalarının olmanızı söyledikleri siz misiniz? Ve gerçekten kim olduğunuzu bilmeyi ister misiniz? Bunu isterseniz yaşamınızın en mutlu anı olacaktır.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 2
 

b_s_d 18.11.2011 03:40:18 Tarihinde yorumlamış

Hayatımızın her evresinde kendimiz gibi olup kendimiz gibi yaşamalıyız.Üç günlük dünya için fırıldak olmaya gerek yok.
Yöneticiye Bildir

kumsal 23.03.2007 03:37:15 Tarihinde yorumlamış

mutluluğu hep bişeylere bağlayıp, hayatı ve içindekileri ıskalıyoruz. Bizde başlayıp biten ne çok duygu var.. hadi biraz daha yürek:)
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...