Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Reddedilme Korkusunu Yenin! / Psikolojik Sorunlar

Reddedilme Korkusunu Yenin!

İnsan tabiatı çok karmaşıktır, erkeklere tehlike anlarında güçlü, rekabetçi ve cesur olmaları öğretilir, tarih bize, istekli, arzulu ve inançlı olduğumuz müddetçe, korkularımızın üstesinden geldiğimizi ve hedeflerimize ulaştığımızı gösterir
İnsanlar savaşların zorluklarından ve doğal felaketlerin üstesinden de gelirler ama çoğu erkeğin korktuğu bir şey vardır: Reddedilme korkusu. Bu içgüdüsel duygu bizi felç eder ve gerçekten yapmak istediğimiz şeyleri yapmamızı engeller. Bazı erkekler reddedilmekten o kadar korkarlar ki, bir kadına çıkma teklif etmektense, bir mayın tarlasında yürümeyi tercih ederler.

Fakat bu korkuyu yenmenin çok basit bir yolu var: Daha büyük bir korku geliştirmek: Pişman olmak korkusu....

Ayrıca, birçok kadın hayır derken sizi gerçekten reddetmezler. Sizi daha tanımıyorlar ki, reddetsinler. Sizi reddetmeye karar vermeden önce sizin kişiliğinizi, özelliklerinizi incelemeleri gerekir. Belki sizi başka sebepler yüzünden reddetmişlerdir.


· Bir başkasıyla çıkıyordur veya evlidir

· Kötü bir günündedir

· Sizden hoşlanmıştır ama üzerinde erkeklere karşı korunmasını sağlayan ?görünmez zırhı' vardır

· O an kimseyle ? hatta Brat Pitt'le bile- konuşmak istememektedir

Bu arada hatırlamanız gereken bir nokta da şudur: Bu dünyada kimse herkesin beğenisine hitap edemez. Her kadının zevki farklıdır, yani sizi reddederse, bu onun arzu ettiği özelliklere uymadığınızdan da olabilir, sizin gibi birini beğenecek bir kadınla tanışmak için mümkün olduğunca çok kızla tanışmanız gerekir. Böylece sizi beğenecek birini bulma şansınız artar.


GERÇEK REDDETME

Bir kez gerçekten reddedilmenin ne olduğunu görürseniz, bundan önceki şeylerin örneğin sizin çıkma teklifinizi veya içki ısmarlama teklifinizi reddetmesi yüzünden kadınlara yaklaşmaktan korkmanızın ne kadar çocukça olduğunu anlarsınız.

Gerçek reddetme, bir kadın bir erkekle bayağı bir zaman süresince birlikte olduğu halde o erkeği reddetmesidir. Örneğin, altı ay gezersiniz hatta nişanlanırsınız ama altı ayın sonunda kız sizi terk eder. İşte gerçek reddetme budur. Gerçek reddedilmeyi öğrendikten sonra, ?reddedilme' korkumu tamamen yendim. Yapacağınız tek şey konuşmaya girmek, konşumayı başlatmak, gerisi kendiliğinden gelecektir. Kendinizi sıkmayın, rahat olun. Samimi, sıcak bir konuşma yapmanızdan sözediyoruz.

Karşınızdaki kızdan yeterli ilgi sinyallerini (gözlerinizin buluşması, saçlarına dokunması vs. gibi) aldıktan sonra doğruca yanına gidin, gülümseyin ve kendinizi tanıtın, ?Merhaba ben Murat? deyin, bir içki, cola ısmarlamayı teklif edin, kabul ederse, ismini sorun, sizinle ilgilenirse ismini söyleyecektir, ilgilenmezse de dünyanın sonu değil ya, iletişim yollarınızı açık tutmaya devam edin yeter.
Konuşmayı ilginç kılın, ona odaklanın ve onu dinleyin. Örneğin
Erkek: Çalışıyor musun?

Kız: Evet bir yandan da okuyorum

Erkek: Ooo...bayağı meşgulsün desene

Kız: Hem de nasıl, bazen yorgunluktan ölüyorum

Erkek: İnsan böyle zamanlarda tatile çıkmayı ne kadar ister değil mi?

Kız: Hem de nasıl,

Erkek: Tatile çıksaydın ençok nereye gitmek isterdin?

İşte örnek, bir diyalog, önemli olan karşınızdakini dinleyin ve ona uygun sorular sorun, böylece konuşma ilginçleşecektir. Sıkıcı olmayacaksınız. Çoğu erkek konuşmayı kızın telefon numarasını almadan bitirmek yanlışı yapar, oysa aşağıdaki gibi şekillerde telefon numarasını alabilirsiniz:

Seninle sohbet etmek çok güzeldi, sen de dilersen, yine görüşmek isterim, telefonunu verebilir misin, yazayım...
Seninle konuşurken insan sıkılmıyor, telefonunu verebilir misin, yine sohbet ederdik...

Bundan sonra kadınlardan ?hayır, teşekkür ederim' sözünü duysanız da, dünyanın sonu olmadığını hatırlayın. Sizi reddeden kadınlar sadece sizin ne kadar tatlı birisi olduğunuz bilmeyen yabancılardır. O yüzden kendinize güveninizi kaybetmeyin ve başka bir kızda şansınızı tekrar deneyin.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...