Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Sıcak Hava 'kızdırıyor'! / Psikolojik Sorunlar

Sıcak Hava 'kızdırıyor'!

Aşırı sıcak havanın, beden sağlığı üzerinde olduğu kadar ruh sağlığı üzerinde de olumsuz etkileri bulunuyor. Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Ayer, psikolojik rahatsızlık tanısı konmuş kişilerin özellikle aşırı sıcak havada ilaçlarını düzenli alması ve bol su tüketmesi gerektiğini belirtti.

Ruh sağlığı açısından "sağlıklı" insanların bile aşırı sıcaktan etkilendiğini ve gün içinde çeşitli reaksiyonlar yaşadığını belirten Ayer, "Tahammülsüzlük, aşırı sinirlenme, öfke, depresyon, uyku bozuklukları belirtilerini yaşadıklarını düşünürsek, psikolojik tedavisi ya da tanısı olan hastaların da sıcaklardan etkilendiğini söylemek mümkündür" dedi.

Dr. Ahmet Ayer, psikolojik rahatsızlık tanısı konmuş ve tedavi uygulanan hastaların aşırı sıcak havadan etkilenmemesi için ilaçlarını düzenli almaları ve ilaçlarla birlikte bol su tüketmeleri gerektiğini kaydetti.

"Depresyon belirtileri yaz aylarında artıyor''

İlaç tedavisini azaltan ya da düzensiz hale getiren hastaların, sıcakların artmasına paralel olarak rahatsızlıklarının da artabileceğini söyleyen Ahmet Ayer, şunları söyledi:

"Özellikle depresyon belirtilerinin yaz aylarında artış gösterdiğini istatistiksel olarak biliyoruz. Bu belirtilerin fazlalaşması günlük yaşantımızın daha zor olmasına neden olmakta, uyum mekanizmamızı bozmakta ve gereksiz tartışmalara, kavgalara ve hatta birtakım adli olaylara sebep olmaktadır."

Ahmet Ayer, beden ve ruh sağlığı açısından aşırı sıcak havada açık alan veya havasız ortamlardan uzak durulması gerektiğini kaydetti.

Hastanede önlem alındı

Ahmet Ayer, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi gören hastaların aşırı sıcak havadan etkilenmemesi için bir dizi önlem aldıklarını açıkladı.

Öğle saatlerinde hastaları açık alanda ve güneşte dolaştırmadıklarını belirten Ayer, spor aktivitelerini öğle sıcağında yaptırmadıklarını, hastaları çam ağaçları altına yerleştirdikleri piknik masalarında dinlendirdiklerini söyledi.

Hastaların spor aktivitelerini sabah ve akşam üstü olmak üzere iki bölümde düzenlediklerini belirten Ahmet Ayer, kapalı klimalı ortamlarda hastalara film izlettirdiklerini, eğlence düzenlediklerini bildirdi.

Ayer, fiziksel sağlık açısından sıcak havada bol sıvı tüketilmesi ve güneş ışığı yakıcılığının yüksek olduğu öğle saatlerinde dışarı çıkılmaması gerektiğini kaydetti.

MİLLİYET

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...