Mum dibine ışık vermez.
Ara

İstemek ve Ruhsal Zeka / Psikolojik Sorunlar

İstemek ve Ruhsal Zeka

İnanma Gücü : İstediğinizden emin misiniz?
Gerekçe Gücü : Niçin istiyorsunuz?
Duygu Gücü : Derin duygularla istiyor musunuz?
Israr Gücü : Sonuna kadar isteyecek misiniz?
Kanaat Gücü : Çabalarınız sonuçsuz kalsa da hala isteyecek misiniz?
Ruhsal İletişim Gücü : Evren ve içindekilerle uyum içerisinde isteyebiliyor musunuz?
İlahi İrade Gücü : İsterken evrenin Yaratıcısının kanunlarının ve iradesinin farkında mısınız?
?Gerekçeler yüzünden, iyiliklerden kötülükler, kötülüklerden iyilikler çıkacak; gerekçelerin derinliği, küçük bir işten dağlar kadar büyük sonuçlar çıkaracaktır.?

İstemek ve Israr Gücü
Israr sayesinde, bir damla su bir taştan güçlü olabilir. Bir kartopunun çığa dönüşmesini, suyun okyanus haline gelmesini sağlayan sadece ısrardır.
İstemek ve Kanaat Gücü
Başarmak çok ilerlemek değil az da olsa sürekli ilerlemektir. Dünya, hırs gösterenlerin sırtında, kanaat gösterenlerin ayaklarının altındadır. Dünyayı ruhunun sırtında taşıyan, dünyanın üzerinde yürüyenden güçlü olamaz.

İstemek ve İlahi İrade Gücü
Evren, kendi başlarına rastgele hareket eden zerrelerden değil, hakim bir sultanın kanun ve iradesine göre çalışan askerlerden oluşur. İnsan, evreni kuşatan ilahi iradeyi tanır da hareketlerini O'nun hikmetleriyle uyumlu yönlendirilirse, ardındaki yenilmez orduya dayanarak, evrene tek başına meydan okuyacaktır.

Ruhsal Zekanın Faydaları
-Başarıyı diğerlerine rağmen ve diğerlerine karşı olmaktan çıkarır, diğerleri için ve diğerleri sayesinde başarıya dönüştürür.
-Sizi yaratıcınızla ve onun tüm yarattıklarıyla dost yapar; sevgi ufkunuzu evrenin en ücra köşesine kadar taşır, her şey tarafından sevilmenizi sağlar.

Ruhsal Zekanın Doğuşu
Gözlemlerimize göre, insan, başına gelecek bir trafik kazasını önleyebilir; gecenin karanlığında hırsızın kapısının önünden geçmesine gizli yöntemlerle engel olabilir. Daha doğrusu engel olunmasını sağlayabilirdi. Nazara uğrayan bir çocuğun erken son bulan hayatını düşünün.

Ortak Noktalar
Ayrıca dindarlığın güçlü ruhsal zeka demek olmadığını, dindarlar arasında ruhsal zekaları zayıf insanlar olabileceği gibi inançsız insanlar arasında da ruhsal zekaları yüksek kişiler bulunabileceğini belirliyoruz.

Farklı Noktalar
Oysa biz, içgüdü veya tesadüf gibi kavramları kabullenmiyoruz; bunları, yaratıcının ruhsal birikimlerimize doğuştan yüklediği anlamlar veya ruhsal süreçler aracılığıyla hayatımıza yaptığı ?sıra dışı? müdahaleler olarak görüyoruz.

?Başarmadan önce inanın, yapmadan önce niçin yapacağınızı belirleyin, kazanmadan önce kazanacaklarınızdan razı olun?.
Bize göre, insan dünyada çok mutlu olabilir; ama cennetteymiş gibi kalıcı bir tatmine asla ulaşamayız.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...