Mum dibine ışık vermez.
Ara

Uykusuz Kalmayın IQ'dan Olmayın / Psikolojik Sorunlar

Uykusuz Kalmayın IQ'dan Olmayın

Dr. Hüseyin Nazlıkul, geceleri yetersiz uykunun zekâyı haftada 15 puan birden düşüreceğini belirtip, ?İdeal uyku, 23.00 - 06.00 saatleri arasında olur? diyor...

Dr. Hüseyin Nazlıkul, önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak ?Hayatı Keşfet - Anti - Aging Yaşam Kılavuzu? adlı kitabında, düzenli ve dengeli beslenmenin yanı sıra uykunun da önemine değiniyor. 1 saat az uyumanın bile zekâyı olumsuz etkilediğini savunan Dr. Nazlıkul, 10 yıl genç görünmek için de ?haftada 3 kez seks? öneriyor. İşte Dr. Nazlıkul'un genç görünmek ve zinde kalmak isteyenlere önerileri:

Günde en az bir kez yeşil salata, sebze, bir kadeh şarap veya üzüm suyu, 3 kez yoğurt, 5 kez meyve, bitkisel çay, maden suyu ve meyve suyu, 12 tane fındık ya da badem yemelisiniz.

Erkekler haftada, 100 - 150 gram tuzsuz kabak çekirdeği yemeli.
Haftada bir kez kırmızı et, 2 kez yağlı balık, beyaz et, karaciğer, 3-4 kez de çiftlik yumurtası tüketmelisiniz.

Haftada 3 kez, aynı kişiyle düzenli seks yapmak 10 yaş genç görünmeyi sağlar. Seks, spordan sonra genç görünmeyi sağlayan en önemli ikinci faktör.

Uykusuzluk IQ'yu düşürür. 1 saat uykusuzluk dahi IQ puanında eksilmeye yol açar. 1 hafta süren uyku düzensizliği IQ'yu, 15 puan birden düşürebilir.

Günde 6-7 saatten fazla uyumamalı. Gece 23.00-06.00 arası ideal uyku saatleridir.

Düzenli koşmak, bir süre sonra istediğinizi yemeyi, hatta uykuda bile yağ yakmanızı sağlar. Ayrıca açlığı bastırır ve baş dönmesini önler.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 1
 

derinn 05.09.2007 12:02:25 Tarihinde yorumlamış

yazınız için tesekkürler 2 saatlik uykularla yasıyorum walla ben yanmışım bazen algılamakta bile zorluk çekiyorum çok zor bişey 7 saat uyuduğumu hiç bilmem güsel bise olsa gerek)))))))
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...