Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

IQ, Zekayı Ölçmeye Yetmiyor / Psikolojik Sorunlar

IQ, Zekayı Ölçmeye Yetmiyor

Çoklu Zeka Kuramı her şeyi açıklıyor.
Çoklu Zeka Kuramı'nın Kurucusu Howard Gardner ile Türkiye'de Yapılan İlk Röportaj

Zeka sosyal hayatta ne derecede işimize yarıyor? IQ(Intelligence Quotient) testinden çok yüksek puan alan bazı kişiler neden sosyal hayatta çok başarısız oluyor? Zeka, sosyallik, başarı, analitik düşünebilme, yetenek...... tüm bunlar birbirleriyle bağlantılı mıdır?1980'lerin başında prof. Howard Gardner yalnızca IQ testi ile zeka ölçümü anlayışının dışına çıkılmasını sağlayan Çoklu Zeka Kuramı ile insanların farklı zeka türlerine sahip ortaya çıkardı. Çoklu Zeka Kuramı eğitimle ilgili önemli adımların atılmasını sağlarken dünya eğitim bilim çevrelerinin yakından ilgilendiği bu çalışmalar ABD'de Harvard Üniversitesinde devam ediyor. Eğitimci ve kişisel gelişim alanında dersler veren Belgin Öğrek Harvard Üniversitesinde verilen bu eğitimlere katılarak dahası kuramın kurucusu Howard Gardner ile röportaj yaparak Türkiye'de bir ilke imza attı. Kişisel Gelişim alanında dünyadaki gelişmeleri uzman görüşleri ile birlikte bundan sonraki sayılarımızda da ?Dünyadan Kişisel Gelişim? bölümümüzden takip edebilirsiniz.

Çoklu Zeka Kuramını ortaya atarak bu alanda büyük ve köklü bir değişimin yaşanmasına sebep olan Prof. Howard Gardner 8 farklı zeka türünün olduğunu belirtmektedir. Bireylerin zeka türüne göre öğrenme eğilimlerinin farklılık göstermesi ve dolayısıyla yetenek gibi özel alanlarla zeka türlerinin bağlantısı çoklu zeka kuramı ile açıklanmaktadır. Zihnin Çerçeveleri adlı kitabında Çoklu Zeka Kuramını tanıtan Howard Gardner okulda reform müfredat öğretmen eğitimi veya nasıl öğretileceğinden söz etmez. Sadece birkaç paragrafta bu teoriyi kullanmak isteyen öğretmenler için bir iki öneride bulunur.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 1
 

yorumssuz 17.01.2010 02:33:26 Tarihinde yorumlamış

internetten yaptgm testlerde puan 145-;153 arasnda oluyor, çok iyi bir üniverstenn en iyi bölmlrndn birinde okuyorum ama sosyal yönden kendimi çok yetersiz hissediyorum, sosyal kaygı sosyal fobi var , bunu nasıl aşacagım bilmiyorum aslında bu tanıyı bugunku araştırmalarımla kendim koydum evet (
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...