Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

İkinci Şans / Psikolojik Sorunlar

İkinci Şans

Tanrının gizemli şekillerde ortaya çıktığı söylenir. 16 yaşındaki James Hogan* Tanrının bir gün hayatına karışacağı konusunda hiçbir fikre sahip değildi. Okuldan birkaç hafta önce ayrılmış, pizza da­ğılarak para kazanmaya başlamıştı. Öğretmenleri ve patronları tarafından düzenli ve çalışkan biri olarak tanımlanan James, üzerindeki delikanlılık baskısını kaldırabilecek gibi görünmüyordu. Annesinin dualarına rağmen, James'in hayatında olumlu bir gelişme gö­rünmüyordu.

Küçük bir göle batmak üzere olan Cadillac'ı gördüğü güne kadar işinin farkında fırından yeni çıkmış sıcak pizzaları dağıtıyordu. Araba olanca hızıyla içindeki yaşlı adamla birlikte batıyordu. James hiç tereddüt etmeden dağıtım kamyonetini kenara çekti ve suya atladı. İçeride sıkışıp kalan adam ünlü Papaz Max Kelly'di. Bilinçsizdi. Arabanın arkasında ayakta duran James arka camlardan birinin açık olduğunu fark etmişti. Yaşlı adamı çıkardı ve sahile getirdi.

Kurtarma sonrası polis James'i eve götürme teklifinde bulundu. O dağıtması gereken pizzalar olduğunu söyleyerek tekliflerini reddetti. Yine aşırı düşünceli davranarak telsizle restoranı aramalarını ve pizzaların biraz gecikeceği ve dolayısıyla soğuk olacağı konusunda müş­terileri uyarmalarını rica etmişti.

1995 aralığında James Hogan'a Carnegie kahramanlık ödülü ve 2500 dolar para verildi. James bu kazanın hayatını değiştirdiğini söy­ledi. Kazadan iki hafta önce kendisini öldürmek için bir tabancayı ba­şına dayadığım da sözlerine ekledi. Tabanca ateş almış olsaydı papazı kurtarmasının mümkün olmayacağım da ifade etti

Annesinin duaları kabul görmüş, James okula geri dönmüştü. Sınıf arkadaşlarına yetişebilmek için fazla derse giriyordu. Ayrıca beyzbol takımın antrenmanlarına katılıyordu. Halkın gösterdiği sevgi ve destek onun hayatına bir anlam, bir amaç kazandırmış, kendisine ikinci bir şans tanımasını sağlamıştı.

* Bu hikayedeki isimler değiştirilmiştir.

Joanie Nietsche

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...