Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.
Ara

Hedeflerim Çok, Yolun Başındayım... / Psikolojik Sorunlar

Hedeflerim Çok, Yolun Başındayım...

İş hayatına bir tatil köyünde animatör olarak başlayan Talha Görgülü, bugün bünyesinde Adam&Eve, SKY Havayolları, Riva Resorts and Spa gibi isimleri bulunduran Kayıgroup'un Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yürütme Kurulu Başkanı. Bir grup şirketinin yönetiminin avantajının grup içerisinde sinerji yaratmak, dezavantajının ise işleri toparlamak olduğunu söyleyen Talha Görgülü, ?Kayıgroup'ta saygı ve sevgi içerisinde, dostça, herkesin fikrine saygı duyulan bir çalışma ortamı yarattık? diyor.

İş hayatında kaçıncı yılınızı tamamladınız, turizmden önce hangi sektörlerde çalıştınız?
1987 yılından beri turizm sektöründe çalışıyorum. İş hayatıma ilk olarak Champion tatil köyünde animatör olarak başladım. Kayıtur'un Champion tatil köyü içinde ofisi olmasından dolayı, tatil köyü adına animatörlük yaparken Kayıtur adına da transfermanlık yaptım. Daha sonraki yıllarda aile şirketimiz olan Kayıtur'da aktif olan otel rehberliği, Alanya Bölge Müdürlüğü, Kayıtur Genel Müdür Vekilliği görevlerinde bulundum. 1999 yılında Polonya' ya gittim ve tur operatörü olan GTI Polonya'yı kurdum. 2003 yılında Hollanda'ya geçtim ve yine tur operatörü olan DTI Hollanda'yı kurdum ve genel müdürlüğünü yaptım. Yaklaşık 3 ay önce Türkiye'ye döndüm. Halen Kayıgroup Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yürütme Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyorum.

Hangi şirketleriniz var, bunlardan en çok hangisine vakit ayırıyorsunuz?
Almanya, Polonya ve Rusya'da tur operatörü olan GTI, Hollanda'da yine tur operatörü DTI, Türkiye'de Avrupa Pazarı incoming acentamız Kayıtur, Rus pazarı incoming acentamız Blackegla, Avrupa'ya uçuş yapan SKY Havayolları, inşaat firmamız TG otelcilik, 2si exclusive hizmet veren ve hepsi 5 yıldızlı olan toplam 7 tane Riva Resots and Spa ve dünyanın en eski oteli olarak lanse ettiğimiz, yıldız üzeri otelimiz Adam&Eve. Ancak şirketlerimiz içerisinde özellikle birine çok vakit ayırıyorum diyemem. Her şirket benim çocuğum gibidir. Aralarında ayrım yapamam.

Turizm sektöründe yola çıktığınızda hedeflediklerinizi yakaladınız mı?
Zaman içerisinde kendimize koyduğumuz hedeflerimizi yakaladık. Ancak tabii ki iş bununla bitmiyor. Daha çok hedeflerimiz var. Kendimi yolun başında görüyorum.

Türk turizminde hangi sıkıntılar var? Sizce nedenleri ve çözümü neler?
Dünyada çok ciddi anlamda bir ekonomik kriz yaşanıyor. Petrol fiyatlarının sürekli değişmesi de bir etken. 2007'de fiyat politikalarıyla ilgili bir kriz yaşanacak. Rakip ülkemiz çok fazla. Ve bizim en az zararla bu ülkeler arasından sıyrılmamız gerekiyor. Tanıtım atakları yapmamız çok önemli. Tui 3 bin 500 kişiyi çıkarmayı düşünüyor. Şomas Cook seyahat acentalarını ve personel sayısını azaltmayı düşünüyor. Bunun gibi daha pek çok örnek sayılabilir. Bunlar dünyanın devleri. Eğer bu devler bu tür sıkıntılar yaşıyorsa, genelde de sıkıntı yaşanacaktır. Ama burada mantığı iyi kullanmak lazım. Servisi, kaliteyi yükseltmek lazım. Artık her şeyi fiyata endeksli yürütmek mümkün değil. Türkiye de bu genel olumsuzluktan mutlaka etkilenecektir. Ama bu yıl 2005 ayarında ya da daha üst durumda sezonu kapatırız diye düşünüyorum. Umarım herhangi bir kriz olmaz, herhangi bir savaş çıkmaz. Ayrıca bildiğiniz üzere gündemde olan KDV indirimi ÖTV'nin düşürülmesi uygulanmasının turizmi bir nebze olsun rahatlatacağını düşünüyorum. Türkiye'nin tanıtımını ve imaj çalışmasının çok iyi yapılması gerekiyor.

Adam&Eve farklı tarzda bir otel. Bu otelde neler farklı?
Adam&Eve her şeyiyle çok farklı bir otel. Zaten Adam&Eve şu an tüm dünyada tanınmaya başladı ve bununla birlikte Belek ve Türkiye'nin de reklamı yapılıyor. Amacımıza ulaşmaya başladık sanırım. Adam&Eve'de farklı bir olayı ortaya koyduk ve başarılı olduk. Ve bunun da devamı gelecek. Adam&Eve'in tanıtımı gecesinde Fashion TV tüm dünyaya canlı yayın yaptı. Gerek Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde, gerekse Rusya, Ukrayna ve Kazakistan'da halkla ilişkiler çalışmasını çok iyi yaptık. Adam&Eve'in atrium'unda 4.000.000 tane ayna tek tek elle yapıştırıldı. Otelimizde sadelik ve yalınlık ön planda. 10.000 metrekarelik atrium'un içinde 88 metre ile dünyanın en uzun barı bulunuyor. İki olimpik havuz büyüklüğünde olan 104 metrelik yüzme havuzu da yine dünyada bir ilk. Standart odalarının büyüklüğü 64 metrekare ve her odada renk ve ışık terapili jakuzi, bir tanesi balkonda olmak üzere toplam 3 yatak, plazma televizyon, giyinme odası bulunuyor. 5500 metrekarelik Edenspa ise Avrupa'nın en büyük spa ve wellness alanlarından biri.

Bir grup şirketini yönetmenin avantajları ve dezavantajları neler?
Avantajının grup içerisinde sinerji yaratmak dezavantajının ise işleri toparlamak olduğunu düşünüyorum.

Nasıl bir yöneticisiniz?
İşlerimizin yoğunluğu nedeniyle mesai saati kavramı olmadan çalışıyorum. Ancak bu yoğunluğun içerisinde dahi iş arkadaşlarımla az da olsa zaman geçirmeye çalışıyorum. Disiplinli, motivasyon uygulayabilen, grup sinerjisini kullanabilen bir yöneticiyim. Çalışanlarımızın huzurlu olması benim için çok önemlidir. Saygı ve sevgi içerisinde, dostça, herkesin fikirlerine saygı duyulan bir çalışma ortamı yarattık. Elimden geldiğince iş arkadaşlarıma yakın olmaya, dertlerini paylaşmaya çalışan biriyim. Ancak asla affedemeyeceklerim yalancılık ve şirket menfaatlerinin kötüye kullanılmasıdır.

Liderliğin tanımını yapabilir misiniz
Bence liderlik çalışanlarını motive edebilmek, sinerji yaratabilmek ve uygulayabilmektir.

Sosyal aktiviteleriniz, hobileriniz, uğraştığınız sporlar neler?
Zaman buldukça araba ve uçak maketleri yapmaktan hoşlanıyorum. Ayrıca yüzme en sevdiğim spordur.

Gelecek hedefleriniz nelerdir?
Bizim hedefimiz turizmde en iyi yerde olabilmek. Ama öncelikli olarak grubumuzun sunduğu servis ve kaliteyi daha iyi noktalara getirmek, Avrupa'daki vizyonumu buraya katabilmek. Turizmci olarak çok uzun yıllar görev yapabildim ama en büyük avantajım şuan buraya dışarıdan gelip bakabilmem. Oradaki bir takım birikimlerimi uygulamak istiyorum.

Kısa Kısa
-En beğendiğiniz tatil şehri?
Montecarlo

-En son okuduğunuz kitap?
Şu Çılgın Türkler

-Dünya mutfaklarından hangisini beğeniyorsunuz?
İtalyan

-Sizi en çok etkileyen film?
Babam ve Oğlum

Kaynak: kariyer.net / yazar: Berna Çetin

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...