Kendi kusurlarını affetmeyen adamın bütün kusurları affedilebilir.
Ara

Yazılımla Gelen Başarı / Psikolojik Sorunlar

Yazılımla Gelen Başarı

Karaköy'de 35 metrekarelik ofislerinde call center'lar için kulaklık işal ederek ve telefon santralları kuran Bircanoğlu ailesi, telefon görüşmelerini analiz eden Calipso yazılımını buldu ve beş yılda 2 milyon dolarlık ciroya ulaştı.
Telefon konuşmalarını analiz ederek kabarık faturaların kontrol altına alınmasını sağlayan Calipso yazılımını Türkiye'nin yanı sıra Dubai, İran, Afrika, Almanya, İngiltere gibi ülkelere de satmayı başaran Bircom, şimdilerde ise telefon ve bilgisayarı entegre edecek iki yıllık yeni ürün geliştirme çalışmalarına başladı.

Her yıl iki kat büyüyor
1972'de Türkiye'de telefon santralları kuran ve bakımını yapan birkaç teknisyenden biri olan Celal Bircanoğlu tarafından kurulan Bircom'un yılda 50 bin dolar ciro yaparken şu anda her yıl 2 kat büyüyen ve 2 milyon dolar ciroya sahip bir şirket haline geldiğini söyleyen Bircom Genel Müdürü Burçin Bircanoğlu, bu yıl 4 milyon dolar ciro hedeflerini, 2006 yılından itibaren de Calipso yazılım satışlarının yüzde 50'sini yurtdışına yapmayı planladıklarını belirtti.

Babasının 'Bu işlerde çok para yok. O kadar diploman var keşke başka bir iş yapsan' sözüne rağmen Bircom'un başına geçen Burçin Bircanoğlu, işe öncelikle innovatif(yenilikçi) ve sadece kendilerinin satacağı bir ürün arayışıyla başladığını açıkladı. 2000 yılında Almanya'da düzenlenen Cebit Fuarı'na giden ve burada bir distribütörlük alarak elinde 30 call center kulaklığıyla Türkiye'ye dönen Bircanoğlu, ardından her şeyin hızla geliştiğini aktardı. 30 kulaklığı ilk müşterileri Alcatel'e sattıklarını belirten Bircanoğlu, "Şimdi yıllık satışımız 10 binler seviyesinde. Yüzde 30 da pazar payına sahibiz" dedi. Ardından şu anda şirketin adı olan Bircanoğlu Communications (Bircom) adını aldıklarını hatırlatan Bircanoğlu, yurtdışına da açılmak için kendilerine ait yeni ürün ve teknoloji arayışına girdiklerini vurguladı.

350 bin dolara geliştirildi
2002'de TÜBİTAK ve TTGV'nin desteğiyle kurumların telefon görüşmelerini analiz eden Calipso yazılımını geliştirdiklerini açıklayan Bircanoğlu şunları söyledi:
"Bu yazılımı iki kurumun desteğiyle 350 bin dolara geliştirdik. Şu anda Calipso'yu Türkiye'deki en büyük 500 kuruluşun 100'ü kullanıyor. Calipso Dubai, İran, Afrika'da satılıyor. Almanya, İngiltere, İtalya ve Hong Kong'dan da sipariş aldık. O ülkelerde temsilcilik açıp büyüyeceğiz. Dubai'de her Panasonic telefon santralı alan kurum bizim yazılım CD'imizi de alıyor. Yakında Türkiye'de de böyle bir çalışma planlıyoruz. Şu anda Migros'tan Finansbank'a kadar geniş müşteri portföyümüz var. Hatta Citibank bile Calipso kullanıyor. Citibank'ın Polonya ve İtalya'daki şubelerine de bu yazılımı satmak için çalışmamız sürüyor."
Calipso'nun telefon görüşmelerini analiz ederek hangi hattan ne süreyle hangi hattın arandığı, ay sonunda ne kadar fatura geleceğinin önceden bilinmesi gibi özelliklerinin yanı sıra çok sayıda kampanya yapan şirketler için de önemli olduğunu aktaran Bircanoğlu, "Şirketler kampanya dönemlerinde müşterilerin ne kadar tepki verdiğini, ne talepleri olduğunu kontrol edebiliyor ve bu sayede başarı seviyesini ölçüyor" dedi.

PC'yle telefon görüşmesi yolda
TÜBİTAK ve TTGV'nin desteğiyle yeni bir projenin hazırlığını yürüten Bircom, telefon ve bilgisayarı entegre etmeyi hedefliyor. İki yıl sürecek proje sayesinde herhangi bir yerde bilgisayarınız üzerinden hem iş hem de özel telefon görüşmelerinizi yapabileceksiniz. Şu anda MSN ya da Skype ile internetten telefon görüşmeleri yapılabildiğini hatırlatan Burçin Bircanoğlu, kendi projelerinin farkını ise şöyle açıkladı:
"Bu sistem sayesinde evden çalışma daha kolay hale geliyor. Şirkete gelen telefonlar da sizin bağlı olduğunuz bilgisayara yönleniyor. Hatta bu sistem geliştiriğilinde call center operatörlüğü evlerde bile yapılabilecek."
Hale Tüzün/Radikal

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...