Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık.
Ara

Şeytan Severse...

Şeytan Severse...

BU, AZÂZİLİN, SEVGİLİSİNE OLAN HİSLERİNİ İZAH EDERKEN KULLANDIĞI İFADEYDİ.
ONA GÖRE TUTKU, AŞKTAN ÇOK DAHA ÖTEYDİ. TABİ HENÜZ BİLMEDİĞİ BİR ŞEY VARDI:
EĞER AŞK BİR BAL İSE TUTKU, BOZULMUŞ BALIN ZEHRE DÖNMESİNDEN İBARETTİ...
ZATEN «AŞKIN ŞARABI» DEDİKLERİ ŞEY DE ZEHRİN TA KENDİSİ DEĞİL MİYDİ?

"Kaleme aldığı Hizmetkar Serisi ile bir ilki gerçekleştiren yazar Cenk Enes Özer'in son kitabında kaleminin sınırlarını bir hayli zorladığı ortada. Kurgu harika, anlatım büyüleyici.. Son derece akıcı üslubuyla, nefes nefese bir hikaye:

 

 "Şeytan Severse"
 
Dünyaya dünya denilmeyen zamanlarda başlayıp günümüzden ve bütün günlerden geçerek kıyamete dek uzayacak değişim ve dönüşümler girdabında bir iblis portresi...
 
Hemen hemen her inanışta insanlığın en büyük düşmanı olarak tanımlanan şeytan, bu kitapta Azâzil özel adıyla ele alınıp hayatının en ilginç detayları hikaye ediliyor. Annesinin yokluğunda her daim üzerine titreyen babası Hablis, tüm bildiklerini kendisinden öğrendiği hocası Ruinas, birçok konuda ona sırdaşlık eden cennet bekçisi Rıdvan ve uğruna cennetlerden geçtiği Prenses Lehya gibi karakterler hikayeye bambaşka bir renk katıyor.
 
Burada yazara ait bir hassasiyete peşinen vurgu yapalım: Kurgusal yaklaşımlarda Kur'an ve sünnet çizgisine riayet. Yazarın bu konudaki samimiyet çıtası takdire şayan yükseklikte.
 
Kitap, insanlık öncesi dünyanın ilk misafirleri olan cinlerle başlayıp Azâzil'in Arş-ı Âlâ'ya varan akıl almaz yolculuğunu konu ederken finalde, "E bundan bize ne?" sorusuna da şu diyalogla cevap veriyor:
 
― Efendim, bu kitapta Azâzil'in hayat hikayesi var. İsyanından önceki ve sonraki hâlinden bahsedilmiş. Sizce insanların bunları bilmeleri onlara bir fayda sağlar mı?
 
― Cevap zaten sorunun içinde gizli değil mi? Onu Allah'a ulaştıran şeyin edep ve itaat, oradan uzaklaştıran şeyinse kibir ve hased olduğunu; Sevgili'ye binlerce secdenin aşk iddiası, Sevgili hatırına bir tek secdeninse aşkın ispatı olduğunu; hatasında ısrar edenlerin lanete düşmüş şeytan, hatasından dönenlerinse rahmete ermiş insan olduğunu bilmeleri, sence de iyi olmaz mı?
 
Kitap, şeytanın, "cennetten kovulan bir melek" ya da "sadece kötülüğü sembolize eden bir kavram" olduğu yönündeki birtakım asılsız söylentilere de açıklık getiriyor.
 
Evet, bu bir deşifre operasyonudur.
 
Şeytanın en büyük fitnesinin kendini unutturmak olduğu ahir zamanda; bu kitabın, karanlığa çevrilen bir projektör olduğunu söylemek hiç de abartı olmayacaktır.
 
Çığlık çığlığa çırpınışlarla kaçışmada yarasalar. Uğursuz dehlizlerinin duvarlarını dövüyor feryatları... Siz duymuyor musunuz!?"
Sami Ünal

Yazar: Cenk Enes Özer
Yayınevi: Ufuk Kitapları
Baskı: 2011, 213 sayfa
Hitap Ettiği Okuyucu Kitlesi: Genel

Okunma Sayısı: 2517  / Yorum Sayısı: 2
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...