Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık.
Ara

Şiddete Yatkın Kişiler / Psikolojik Sorunlar

Şiddete Yatkın Kişiler

Antisosyallar: Yalan söyler, ceza almasına sebep olacak eylemlerde pişman olmadan bulunur. Kendisinin veya başkasının güvenliği konusunda umursamazdır. Suçluluk duygusu, vicdan azabı gibi kaygıları yoktur. Gelecek için plan sevmez, dürtüsel yaşar. Amacına ulaşmak için kavgacı, sinirli saldırganlığı yöntem olarak seçer. Kafa yorduğu konu menfaat ve zevklerini tatmindir. Başkalarının haklarına saygı duymaz.

Narsistikler: Kendisini çok önemli ve vazgeçilmez hisseder. Başarı ve yeteneklerini abartır. Özel, önemli ve benzeri bulunmaz bir kişi olduğunu düşünür. Eleştiriye öfkeyle karşılık verir. Daima ayrıcalık, özel muamele beklentisi içindedir. Başkalarının zayıf taraflarını kullanır. Başkalarını anlayamaz. Kafa yorduğu konular başarı, güç, zeka, güzellik, kusursuz sevgi gibi düşüncelerdir. Çok kıskançtır.

Paranoidler: Dostlarından ve iş arkadaşlarından diğer insanlardan yersiz yere hemen kuşkulanır. Arkadaşlarının kendisine bağlılığını ve güvenini sık sık sorgular. Her olayda kendisine kötülük yapılabileceği anlamını çıkarır. Aşırı ketum olur, sır vermez. Kin besler, hataları bağışlamayı sevmez. Görmezlikten gelinmesine karşı öfke besler. Dost ve düşmanını karıştırır. Hep güven bunalımı içindedir. Haksızlığa karşı, karşı saldırı yapma eğilimindedir.

Her üç kişilik yapısının temel görüntüsünden anlaşılacağı gibi kendilerine yönelen tehditlere ve haksızlıklara karşı şiddete başvurma eğilimleri fazladır.

Bütün anneler, babalar ve eğitimciler böyle özellikte insan yetişmemesi için ne yapmalıyım diye düşünmelidir.

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 1
 

ceco672 03.06.2007 05:52:10 Tarihinde yorumlamış

slm ben paranoid im ve şiddete yatkınlığım war maçalara gidip kavga etmezsem veya birisine küfür etmezsem 1 hafta bile yapmasam hemen böyle saçma düşünclere kapılıyorum szice ne yapmalıyım
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...