Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Yine mi Pazartesi? / Psikolojik Sorunlar

Yine mi Pazartesi?

Kimse haftanın en güzel günü olan pazar günü keyfini bozmak ve ertesi günü yapılması gereken işleri düşünmek istemez. Ancak yine de düşünenlerin sayısı bir hayli fazla. Bu da bir tür pazartesi sendromunun oluşmasına neden oluyor. Eğer pazar akşamları hep aynı trajediyi yaşıyorsanız: Yarın pazartesi! Henüz hafta başlamadı ama siz strese girdiniz bile. Bu nedenle bir sonraki pazar akşamı aynı şeyleri yaşamamak için önerilerimize kulak verin;

Değişik kokular alın...
Bir "koku koleksiyoncusu" olun ve evinize değişik türde hoş kokular alın. Aroma yağları gerginliği yok ederler, özellikle de vanilya, limon ve portakal kokuları bu konuda son derece etkilidir. İnsanın ruh halini kısa süre içinde değiştirip, sizi fiziken gevşetirler.

Sağlığınıza özen gösterin...
Sizi formda tutacak şeyler yapın. Ama koşu bandı yerine sizi terletecek, sauna tipi bol buharlı yerlere gidin. Çünkü vücudunuzu dinlendirip sizi gevşetecek ve rahatlatacak en uygun ortam Sauna'nın buhar dolu değişik kokulu ortamıdır. Sauna omuzlarınızdaki yükü almakla birlikte gelecek beklentileriniz içinde size güç verecektir. Alternatif olarak önerimiz; bol köpüklü bir banyo.

Donanımlı olun...
Pazar gününden ertesi gün için nasıl donanımlı gidebileceğinizi düşünün. Bunu bir alışkanlık haline getirin ve haftanın bu ilk gününü özel kılmaya çalışın. örneğin giyiminiz konusunda daha canlı renkler tercih edin. Sarı ve turuncu tonları veya kırmızı, pazartesi günleri için ideal olabilir. Bu nedenle de pazar günleri özellikle çok sevdiğiniz kıyafetlerle gezmeyi tercih edin. Böylece pazartesi aklınıza o kadar kötü gelmeyecektir. Ancak pazartesi günleri işe tam donanımlı gitmeye dikkat edin.

Dolabınıza kilitleyin...
Cuma akşamı bir sonraki hafta için tamamlanmamış veya bitmesi gereken işleri bırakmanız çok doğal. Ancak kesinlikle ani bir karar verip, bitmemiş işleri eve götürmeye kalkışmayın. Böylece pazar gününden itibaren pazartesi sendromu kendiliğinden başlar. Bu nedenle bitmemiş ve yapılacak işler listenizi hızlıca dolbınıza kilitleyin ve geriye bakmayın. Onları ancak pazartesis abahı güzel bir kahvaltı sonrası elinize alın. Böylece tüm pazar günü boyunca kafanız iş dışında herşeye çalışabilir.

Düşüncelerinizi yönlendirin...
Pazartesi gününü güzel bir gün olarak düşünmeye çalışın. Bu nedenle de o günü özel kılacak birşeyler yapın. Örneğin randevu defterinize pazartesi öğleden sonraları için çok sevdiğiniz dostlarınızla bir yemek ayarlayın. Böylece pazartesi deyince aklınıza dostlarınızla yemek olayı gelecek ve mutlu bir tebessüm olacak dudaklarınızda. Ya da haftanın bu ilk iş gününü biraz özel kılmaya çalışın. Örneğin sabah kahvenizi evde bir başınıza yudumlamak yerine, ofiste sevdiğiniz iş arkadaşlarınızla kahve keyfi yapın. Ve pazartesi sabahları sevdiğiniz bir şarkıyı mutlaka dinleyin.

Pazartesi sendromu önerilerimizi uygulayın, göreceksiniz bu melankoliyi yeneceksiniz!

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...