Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Lisede Stres Odası / Psikolojik Sorunlar

Lisede Stres Odası

Strese giren öğrenci, bu odaya girerek, yüksek sesle müzik dinleyip, sprey boyayla istediği gibi duvarları boyayarak veya kum torbalarını yumruklayarak stres atacak.

Okullarda yaşanan şiddetin önüne geçilmesi amacıyla Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz tarafından, Mustafa Kemal Lisesi'nde stres odası yaptırıldı. Stres odasında, karaoke müzik sistemi, kum torbası, sprey boya ve müzik seti bulunuyor. Odaya, stresli oldukları dönemde girdiklerini belirten erkek öğrenciler, diledikleri takdirde yüksek sesle müzik dinleyip, bağırarak şarkı söylüyor, içlerindeki negatif enerjiyi atmak için duvarlara sprey boyayla yazı yazıp, resim çiziyor, kum torbasını yumrukluyor. Kız öğrenciler de, çoğunlukla odada şarkı söyleyip, dans ederek, rahatladıklarını, çok memnun kaldıklarını ve tüm liselerde stres odalarının olmasını istedi.

Stres odasının açılışı da bugün törenle yapıldı. Törene katılan Vali Yusuf Yavaşcan, bağırarak şarkı söyleyen ve kum torbalarını yumruklayan öğrencilerle sohbet etti. Yavaşcan, kendisi de boks eldivenlerini takarak kum torbasını yumrukladı.

Öğrencilerin eğitime yönelmeleri ve streslerini de okul içerisinde atmalarını amaçlayarak böyle bir proje geliştirdiklerini ifade eden Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, ?Son dönemlerde liselerde çıkan şiddeti önlemek amacıyla stres odasını kurduk. İnanıyorum ki, öğrencilerimiz bu odalar sayesinde kavgadan uzak duracak ve sağlıklı bir şekilde eğitim görecekler? dedi.

Hürriyet

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 1
 

05.03.2008 10:12:03 Tarihinde yorumlamış

harika bişi ya bisim okulada bunu yapmaları lazım=)
Yöneticiye Bildir
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...