Mum dibine ışık vermez.
Ara

5 Adımda Stresi Yenin! / Psikolojik Sorunlar

5 Adımda Stresi Yenin!

Ne kadar sakin bir insan olursanız olun, günlük hayatta karşılaşacağınız olaylarla stres altında kalabilirsiniz, işe giderken trafiğin keşmekeş olması, patronunuzla tartışmak, televizyonda izlediğiniz kötü haberler gibi..stres tüm bunları düzeltmez de üstelik, tersine sizin verimliliğinizi azaltır, daha da sıkıntıya sokar..

İşte size stresinizi yenecek 5 basit çare:


1. 1, 2, 3

Stresle başa çıkmanın en etkili yollarından biri 10'a kadar saymaktır. Böylece stresli durumdan 10 saniyeliğine uzaklaşırsınız ve 10 saniye sonra her şeye yeniden başlarsınız..

2. AYAğA KALKIN,

Sizi gergin bir duruma sokan bir şeyler mi oldu ya da oluyor? Hemen, derhal ayağa kalkın, hızlı hızlı yürüyün ve ofis veya ev dışına, balkona, bahçeye, sokağa çıkıp, temiz hava alın. Böylece, stres yaratan durum neyse, onunla başa çıkabilmek için kendinize zaman kazandırmış, kendinizi yenilemiş olursunuz, eğer koltuğunuzda oturmaya devam ederseniz, daha beter sinirlenirsiniz Ama eğer trafikteyseniz, o zaman da teybe bir kaset koyun, veya radyoyu açın, şarkı dinleyin..korna seslerini duymamak için camları kapatın..

3. BİR ŞEYLERİ SIKIN

İş arkadaşınızın veya patronunuzu boğazını sıkmaktansa(!), daima yanınızda stres topu bulundurun ve onu sıkın, fiziksel olarak sizi rahatlatır..ev hanımıysanız ve eşinize, kaynananıza sinirlendiyseniz, Yunanlı şarkıcıların hep yaptığı tabak kırma işi çok faydalı olabilir, böyle durumlarda kullanmak üzere pazarda en ucuzundan tabaklar alın, balkonda birkaç tabak kırın! Müşiş rahatlatıyor! Sonra kimsenin ayağına batmaması için kırıkları toplamayı unutmayın, unutmayın en ucuzundan tabaklar olsun, yoksa büfenizdeki en pahalı porselenleri yazık etmeyin


4. KIYAMET KOPMUŞ GİBİ DAVRANMAYIN!..

Dr. Richard Carlson'un stresle başa çıkma hakkındaki kitabının en önemli tavsiyelerinden biridir bu..dikkat edin, stres yapan şeylerin çoğu günlük olaylardır, bütün yıl boyunca hayatınızı tehdit eden (sağlık, aile ) konular haricindeki olaylardan bahsediyoruz tabii..toplantı istediğiniz gibi gitmiyor mu? Çorabınız mı kaçtı? Pantolonunuza meyva suyu mu döküldü? hayatınızı etkileyecek felaketler değildir bunlar, bunu unutmayın, sakin olun, kıyamet kopmuyor ya! biraz hafife alın ama önemli bir rapor hazırlayacaksanız bunu hafife almayın tabii, kısacası sorunlara meydan okuyun, kazanın ya da başaramazsanız bundan bir ders çıkartın..


5. NEFES ALIN

Nefes alıp vermek sadece hayatta kalmamızı sağlayan bir işlev değildir aynı zamanda zihnimizi sakinleştirir, kalp atışlarınız, iş yerindeki herkes duyacak kadar hızlı atmaya başladıysa, hemen derin, derin nefes almaya başlayın, çok faydalı bir tekniktir. (Bu yüzden doğum yapacak olan kadınlar aynı tekniği kullanır)

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...