Bütün insanlar üç sınıfa ayrılmıştır: Hareket ettirilemeyenler, hareket ettirilebilenler ve hareket edenler.
Ara

Romantik Olmayanlar İçin Romantik İkna Teknikleri / Psikolojik Sorunlar

Romantik Olmayanlar İçin Romantik İkna Teknikleri

Hadi, kabul edelim. Hepimiz Kazablanka'nın doğal çekiciliğine sahip değiliz. Belki aramızda karşı cinsi çekmeye çalışan bir kitle yok ve bu insanlar tek taraflı düşünen, korkaklıkla debelenen ve ilişkilerin romantik boyutunu yalnızca izlemekle yetinen kişiler var.

Fakat şunu iyi biliyoruz. Bu böyle sonsuza dek süremez. En sonunda istediğimiz kişiyle birlikte olma veya farklı insanlarla tanışma konusundaki korkularımızla yüzleşmek zorunda olduğumuzun farkına vardık. Çekingenlik her zaman güvenlidir fakat monotonlukta hiç iyi bir taraf yoktur. Eninde sonunda kabuğunuzu kırmalısınız, böylece romantik ikna şeklinin zor olmadığı kanısına varacağınızdan eminim.

Dolayısıyla romantik olmayan biri istediği kişiyi çıkmaya nasıl ikna edecek? Basit. Bunu görünüşte yapmayın yani dilinizi yutup durmayı bırakın.

Onun yerine başka kişilerle arkadaşlıklar yapmaya başlayın. ilgi duyduğunuz insana yakın kişilerle. Eğer kendinizi tanıtmak iyi bir seçenek olarak görünmüyorsa varlığınızı yani konuşmanızı gerektirecek bir ortam kurmaya çalışın. Örneğin, yağmur yağıyor ve siz onu gördünüz ona yaklaşın, katılın ve havanın durumu hakkında konuşun. Evet, bu belki çok sıradan bir örnek oldu ama sanırım ne demek istediğimi anladınız. Eğer birbirinizi önceden tanıyorsanız o kişiye sadece dışarı çıkmak isteyip istemediğini sorabilirsiniz. Gerekli cesareti topladınız ama bunu açıkça dile getirmek istemiyorsunuz o zaman bunu bir mail, mesaj ya da kısa bir notla yapabilirsiniz. Eğer kendinize ait bir tarzınız varsa onu uygulayın. Örneğin, ?hey, şu tarihte benimle dışarı çıkmak ister misin?? gibi bir cümle -eğer gerçek isteğiniz bu değilse- kullanmayın.

Yemeğe çıktığınız zaman önce hafif ve tatlı konuşmalarla başlayın. Lokantadan bahsedin veya geçen haftalarda tattığınız çok özel bir yemekten bahsederek ilgi çekici konulara doğru yönelin. Eğer yeterince ikna edici biriyseniz karşınızdaki kişi o özel yemeği sizinle gidip denemek isteyeceğini söyleyecektir. Çünkü konunuzla ilgili olma zorunluluğu hissedecek ve etkilenerek merak edecektir. Eğer bu plan yürürse şanslısınız neredeyse dileğiniz gerçekleşmeye başlıyor demektir. Ancak yürümezse o zaman bir dahaki sefere onu oraya götürmek istediğinizi mutlaka görmesi gerektiğini söyleyin. O zaman itiraz etme gibi bir ihtimali kalmayacaktır.

Özetle, romantik anlamda eş olarak düşündüğünüz birini ikna etmek o kadar da ezici bir durum değil. Bazı insanlar biraz daha yaratıcıdır ve sevdiği insanın kapısının önünü çöp yerine güllerle donatabilir. Ama bunu sadece karşınızdakinin duygularından emin olmanız durumunda yapabilirsiniz.

Ancak hala ?Ne yapacağımı bilmiyorum.? aşamasında kaldıysanız yavaş davranmak en mantıklısı olur. İkna her zaman çok hızlı olmanız gerektiği anlamına gelmez. Eğer bu dileğiniz romantik bağlamda yer alıyorsa doğru ayakla başlamanız gerekmiyor mu? O zaman iyi şanslar.

Yazar: Michael Lee
Çeviri: Şule Can
Kaynak: www.donusumkonagi.net

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...