Bu dünya bize atalarımızdan miras kalmadı. Biz onu çocuklarımızdan ödünç aldık.
Ara

Başarının Sırrı Beyin Dalgalarında / Psikolojik Sorunlar

Başarının Sırrı Beyin Dalgalarında

ÖSS için geri sayım başladı. Yoğun çalışma temposuyla geçen bir yılın ardından adaylar son hazırlıklarını tamamlıyor. Sınav günü yaklaştıkça stres ve heyecan da artıyor. Çalışmak elbette başarmanın birinci kuralı ama stresle başa çıkmak da bir o kadar önemli. Bunun için beyin dalgalarını kontrol altına almak gerekiyor.

Bu yıl yaklaşık bir milyon 500 bin genç hayatlarının en zorlu sınavlarından biri olan üniversite sınavına girerek meslek sahibi olma yolunda ilk adımlarını atacak. Söz konusu sınavın önemi düşünüldüğünde adayların heyecanlanmamaları da mümkün değil elbette. Uzmanlar çalışmanın yanı sıra özgüven ve sakinliğin başarıya götüren başlıca etkenler olduğunu vurguluyor. Dolayısıyla stres ve heyecan ile başetmek de en az sınava hazırlanmak kadar önemli. Son 10 yıldır Amerika'da yapılan çalışmaların ortaya koyduğu sonuca göre Neurofeedback ve NLP (Sinir Dili Programı) sistemi sayesinde kişinin kendi beyin dalgalarını kontrol etmeyi öğrenerek bunu başarması mümkün.

Kontrol altına alın

Türkiye'de Psikolog Işın Akı ve Nöroterapi Uzmanı Kemal Pancar'ın TANI İletişim ve Danışmanlık bünyesinde ortaklaşa yürüttükleri çalışmada önce NLP ile kişinin ihtiyacı belirleniyor daha sonra ise bu ihtiyaca yönelik neurofeedback uygulaması yapılıyor. Ortalama olarak birbuçuk saat süren on seanslık bir çalışmayla kalıcı sonuca ulaşmak mümkün oluyor. Düzenli uygulanan Neurofeedback seansları ile güçlenmesi istenen beyin dalgalar yoğunlaştırılıyor, beyin hücreleri arasındaki bağlantılar güçlendirilerek beyindeki kan aktivitesi hızlandırılıyor. Beyne giden oksijen miktarı karın nefesi ile artırılıyor. Bu çalışmayla kişideki ruhsal ve fiziksel sorunların önüne geçilmiş oluyor. Böylece sınav stresi azalıyor, stres kontrolü gelişiyor, kişinin kendine olan güveni artıyor, anlama ve kavrama yeteneği gelişiyor. Bu sayede beyin işlevinin düzenli hale gelmesi sağlanıyor.
________________________________________


Neurofeedback nedir

Neurofeedback kişinin kendi olumsuz beyin dalgalarını olumlu yönde değiştirmesi yöntemidir. Olumsuz beyin dalgalarını olumlu yönde değiştirebilmek için kişiye görsel destek kullanılarak, objektif olarak kendi beyin dalgalarının karakteriyle ilgili bilgi verilip, o kişinin olumsuz beyin dalgaları düşürülüp, stressiz, rahat, mutlu ruh halinde olduğumuz zamanlarda görülen ALPHA dalgası aynı zamanda beyni en iyi öğrenme ortamına sokar, kalıcı ve kolay öğrenmeyi sağlayıp hafıza gücünü geliştirir.
Yazar: Esin YAVUZ ATALAY

Okunma Sayısı: 0  / Yorum Sayısı: 0
Bu yazıya daha önce yorum yapılmamış ?
Yorum
Üye olmak için tıklayınız...